Αρχική Ναυτιλιακά νέα Cosco: Υπογραφή σύμβασης ΟΛΠ μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ

Cosco: Υπογραφή σύμβασης ΟΛΠ μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ

Cosco

Ο φορέας εκμετάλλευσης λιμένων της Κίνας Cosco Group (Hong Kong) Limited υπέγραψε συμφωνία με το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Ελληνικής Περιουσίας) για τη μεταβίβαση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Η Cosco υπέβαλε δεσμευτική προσφορά για το μερίδιο προσφέροντας μια τιμή των 22 ευρώ ανά μετοχή, ήτοι 368.500.000 ευρώ (402.300.000 δολάρια) για το ποσοστό 67% τον Ιανουάριο, η οποία το ταμείο που εγκρίθηκε τον Φεβρουάριο.
Η αρχική προσφορά της Cosco για το ελληνικό λιμάνι είχε αρχικά απορριφθεί από το ΤΑΙΠΕΔ και ενημέρωσε την εταιρεία ότι έπρεπε να βελτιώσει την πρότασή της.
Στην τελετή υπογραφής προήδρευσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είπε ότι η συμφωνία θα μικρύνει το Δρόμο του Μεταξιού, προσθέτοντας ότι η συμφωνία αναμένεται να ενισχύσει παρόμοιες επενδύσεις στη χώρα που αγωνίζεται να ανακάμψει οικονομικά.
Η διαδικασία υποβολής προσφορών για την πώληση του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς ξεκίνησε το Μάρτιο του 2014, αλλά το στοίχημα έκτοτε έχει συρρικνωθεί στο 51 τοις εκατό.
Η ιδιωτικοποίηση λιμάνι του Πειραιά είναι μία από τις βασικές προϋποθέσεις του σχεδίου διάσωσης της χώρας με τους δανειστές της ΕΕ.
Έλληνες λιμενεργάτες συνδικάτα δεν είναι ευχαριστημένοι με την ιδιωτικοποίηση και ξεκίνησαν απεργία την Παρασκευή διαμαρτυρόμενοι για την πώληση ενός από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας. Οι λιμενεργάτες βγήκαν στους δρόμους της Αθήνας, αφήνοντας το σταθμό εμπορευματοκιβωτίων να κλείσει, ως αποτέλεσμα της απεργίας, ανέφερε το Reuters.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here