Αρχική Ναυτιλιακά νέα Ξεκινούν Απεργίες οι Ισπανοί Λιμενεργάτες

Ξεκινούν Απεργίες οι Ισπανοί Λιμενεργάτες

Στις 24 Φεβρουαρίου Το ισπανικό Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το βασιλικό διάταγμα για τη μεταρρύθμιση του λιμενικού συστήματος της χώρας. Ως αποτέλεσμα, οι λιμενεργάτες της χώρας σχεδιάζουν να οργανώσουν νέες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 6 Μαρτίου.

Ο νέος νόμος, που είναι σύμφωνος με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα επιτρέψει στα λιμάνια να προσλάβουν μη συνδικαλισμένους λιμενεργάτες αντί αυτών που ανήκουν σε σωματεία.

Επιπλέον, βάσει του νέου νόμου, οι εταιρείες φορτοεκφόρτωσης δεν θα πρέπει να είναι μέλη των τοπικών οργανώσεων φορτοεκφόρτωσης γνωστών ως “Sociedad Anonima de Gestion de Estibadores Portuarios” (SAGEP).

Σύμφωνα με το ισχύον σύστημα φορτοεκφόρτωσης, τα λιμάνια πρέπει να προσλάβουν εργαζομένους που ανήκουν σε SAGEPs.

Η κυβέρνηση της χώρας δήλωσε ότι το νέο σύστημα λιμένων έχει «μέγιστη ευελιξία», σεβασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων και δυνατότητα ανταγωνιστικής ισότητας.

Σύμφωνα με την προσφάτως εγκριθείσα απόφαση, θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος τριών ετών για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις να προσαρμοστούν στο νέο νομικό πλαίσιο.

Τον Φλεβάρη, Ισπανικά συνδικάτα ανακοίνωσαν απεργίες ως απάντηση στο σχέδιο μεταρρύθμισης της κυβέρνησης σύμφωνα με την οποία τουλάχιστον 6.500 λιμενεργάτες θα μπορούσαν να απολυθούν στο μέλλον.

Ωστόσο, οι απεργίες ματαιώθηκαν αφού η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα αναβάλει τα σχέδια και να αρχίσει διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα.

Οι Ισπανοί λιμενεργάτες έχουν αποφασίσει να οργανώσουν απεργίες οι οποίες θα διαταράξουν την ομαλή λειτουργία των λιμανιών.

Οι απεργίες έχουν προγραμματιστεί από σήμερα 6 Μαρτίου, και στις 8, 10, 13, 15, 17, 20, 22 και 24 του μήνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here