Αρχική Ναυτιλιακά νέα Wonder Of The Seas, το Μεγαλύτερο Κρουαζιερόπλοιο του Κόσμου Ξεκινάει το 2022

Wonder Of The Seas, το Μεγαλύτερο Κρουαζιερόπλοιο του Κόσμου Ξεκινάει το 2022

Συνεχίζεται η ναυπήγηση του νέου κρουαζιερόπλοιου «Wonder of the Seas» της Royal Caribbean, το οποίο αναμένεται να κάνει το θαλάσσιο «ντεμπούτο» του το 2022, παρά την ιδιαίτερα ταραχώδη και αβέβαιη περίοδο που διανύει η βιομηχανία κρουαζιέρας.

H ναυπήγηση του εν λόγω κρουαζιερόπλοιου ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2019, συνιστώντας την πέμπτη προσθήκη της Royal Caribbean στη σειρά κρουαζιερόπλοιων «Oasis», το οποίο κατασκευάζεται απο την Chantiers de l’Atlantique (St Nazaire, France).

Όπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Royal Caribbean, Michael Bayley, το «Wonder of the Seas» θα ξεπερνά σε μέγεθος τα προηγούμενα τέσσερα mega-κρουαζιερόπλοια, αποτελώντας το μεγαλύτερο στον κόσμο. Συγκεκριμένα η χωρητικότητα φτάνει τους 228081 gt, οι εξωτερικές διαστάσεις Μ 362m – Π 47m, ενώ θα μπορεί να φιλοξενήσει πάνω 5500 επιβαίνοντες στα 17 καταστρώματα του.

Αρχικά το πλοίο ήταν προγραμματισμένο να παραδοθεί το 2021. Ωστόσο, η πανδημία του κορονοϊού ήρθε να καθυστερήσει την παράδοσή του κατά ένα έτος και αναμένεται να προσεγγίσει το λιμάνι της Σαγκάη το 2022.

Αν και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (Centers for Disease Control) έχουν προχωρήσει σε απαγορεύσεις κρουαζιέρας σε πολλά μέρη του κόσμου μέχρι τουλάχιστον τα τέλη Σεπτεμβρίου, το μέλλον της βιομηχανίας διαφαίνεται πλέον πιο αισιόδοξο από όσο θα ανέμενε κανείς μερικούς μήνες πριν. Πολλοί είναι οι λάτρεις των ταξιδιών οι οποίοι ανυπομονούν να ταξιδέψουν εκ νέου με πλοία, ενώ, σύμφωνα με δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ, έχει ήδη καταγραφεί σημαντική αύξηση κρατήσεων για κρουαζιέρες το 2021.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here