Αρχική Δημοφιλή Άρθρα Το Πρώτο VLCC με Σύστημα Καθαρισμού Καυσαερίων Scrubber

Το Πρώτο VLCC με Σύστημα Καθαρισμού Καυσαερίων Scrubber

Κατασκευάστηκε το πρώτο VLCC με σύστημα καθαρισμού καυσαερίων Srubber.
Η Almi Tankers ανακοίνωσε ότι στις 13 Μαρτίου 2018 το M/T Almi Atlas, το πρώτο από τα δύο VLCC  που κατασκευάζει η Hyundai Samho Heavy Industries, παραδόθηκε στους ιδιοκτήτες του στο ναυπηγείο Mokpo.

Το 336m VLCC “Almi Atlas”, έχει 315,221 dwt, το σύστημα καθαρισμού SOx, μειώνει τις εκπομπές SOx σε λιγότερο από 0,5% από τα υπάρχοντα 3,5% Το πλοίο φέρει τη σημαία της Λιβερίας και νηογνώμονα τον DNV-GL.

Συγκεκριμένα, το σύστημα καθαρισμού αερίων έχει ύψος 11 μέτρα και πλάτος 8,3 μέτρων και θα χρησιμοποιεί θαλασσινό νερό για να καθαρίσει τα απόβλητα καυσαερίων.

Το Almi Atlas θα συμμορφώνεται με τους πιο πρόσφατους κανονισμούς και τις βιομηχανικές απαιτήσεις, ενσωματώνοντας ένα φιλικό προς το περιβάλλον σχεδιασμό.

Ο κινητήρας του Almi Atlas είναι ένας κινητήρας τύπου Green-type (G-type) και είναι ένα από τα πρώτα πλοία του μεγέθους του με κινητήρα Tier III.

Ο κινητήρας τύπου G προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση καυσίμου και παράγει λιγότερες εκπομπές συγκριτικά με κινητήρες ίδιας ιπποδύναμης. Το πλοίο είναι επίσης εξοπλισμένο με σύστημα καθαρισμού SOx, το οποίο υπερβαίνει τις απαιτήσεις της βιομηχανίας.

Σύμφωνα με τη Hyundai Samho Heavy Industries, το σύστημα Scubber θα αποτελέσει την προτιμώμενη επιλογή για τα “πράσινα” πλοία στο άμεσο μέλλον, τα οποία θα αντικαταστήσουν τα παλαιότερα πλοία, ώστε να συμμορφωθούν με το ανώτατο όριο περιεκτικότητας θείου που θα ξεκινήσει το 2020.

Παρακάτω θα δείτε βίντεο σχετικά με το συστσύσ Scrubber

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here