Αρχική Δημοφιλή Άρθρα Τα καλύτερα apps για τροπικούς κυκλώνες

Τα καλύτερα apps για τροπικούς κυκλώνες

Του Δρ. Νίκου Μαζαράκη

Σε παλιότερο άρθρο είχαμε εξετάσει αναλυτικά ποιες είναι οι καλύτερες εφαρμογές καιρού για ωκεανούς για συσκευές android.  Στο παρών άρθρο σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες εφαρμογές android που αφορούν τους τροπικούς κυκλώνες, οι οποίες είναι όλες δωρεάν και καλύπτουν Βόρειο Ατλαντικό και Βορειοανατολικό Ειρηνικό. Ας δούμε λοιπόν τις σπουδαιότερες:

Hurricane Tracker

 Μία νέα εφαρμογή με πολύ ικανοποιητικό γραφικό περιβάλλον που παρέχει δορυφορικές εικόνες, γραφική απεικόνιση και γραφική πρόγνωση της τροχιάς καθώς επίσης και την επίσημη πρόγνωση από το National Hurricane Center. Στα θετικά η εξαιρετική γραφική απεικόνιση. Στα αρνητικά η μη διάθεση των επίσημων λεκτικών forecast advisories που αφορούν τους ναυτικούς.

SeaStorm Hurricane Tracker

Πολύ καλή εφαρμογή με πλήθος πληροφοριών όπως την επίσημη γραφική απεικόνιση από το National Hurricane Center, τον επίσημο χάρτη πιθανότητας έντασης ανέμων (probable wind speed), δορυφορικές εικόνες, λεκτικές προγνώσεις όπως το public advisory και το Discussion. Στα αρνητικά το ότι δεν περιέχει τα forecast advisories.

Hurricane Forecast Advisory

Μπορεί να είναι μία φτωχή σε γραφικά εφαρμογή, όμως ο χρήστης μπορεί να βρει πλήθος πληροφοριών σε επίπεδο λεκτικών προγνώσεων και προειδοποιήσεων, πάντα από το National Hurricane Center. Επίσης σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες εφαρμογές, η συγκεκριμένη περιέχει και τα forecast advisories τα οποία αφορούν φυσικά τους ναυτικούς, αφού περιέχουν τα όρια ασφαλείας για πλεύση στην περιοχή του τροπικού κυκλώνα. Στα αρνητικά το φτωχό γραφικό περιβάλλον.

Hurricane Software

Μία ενδιαφέρουσα εφαρμογή με εξαιρετική απεικόνιση της τροχιάς του τροπικού κυκλώνα σε google earth περιβάλλον. Επίσης περιέχει πλήθος δορυφορικών εικόνων σε διάφορα φάσματα και χρωματικές επεξεργασίες. Στα αρνητικά η έλλειψη λεκτικών προγνώσεων και η φτωχή αναπαραγωγή των επίσημων γραφικών απεικονίσεων από το National Hurricane Center.

Πηγή: http://meteomarine.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here