Αρχική Ναυτιλία Στα φορτηγά πλοία ρίχνουν τα κεφάλαιά τους οι Έλληνες εφοπλιστές

Στα φορτηγά πλοία ρίχνουν τα κεφάλαιά τους οι Έλληνες εφοπλιστές

Από τον…λαιμό έπιασαν τους ανταγωνιστές οι Έλληνες πλοιοκτήτες στο ξεκίνημα του 2017 όσο αφορά τον τομέα αγοραπωλησίας πλοίων.

Ειδικότερα,

μέσα στις πρώτες δύο εβδομάδες του νέου έτους έχουν επενδύσει ήδη σχεδόν 400 εκατομμύρια δολάρια για την αγορά 12 πλοίων εκ των οποίων 16 είναι φορτηγά, δύο δεξαμενόπλοια και ένα υγραεριοφόρο. Tα περισσότερα κεφάλαια τα έχουν επενδύσει στα φορτηγά και φθάνουν συνολικά τα 165,7 εκατομμύρια δολάρια και αμέσως μετά στα δεξαμενόπλοια με 141,5 εκατομμύρια.

Οι Έλληνες έχουν δώσει το 39,6% από το σύνολο των κεφαλαίων που έχουν επενδυθεί σε αγορές πλοίων παγκοσμίως που φθάνουν τα 989,9 εκατομμύρια δολάρια.

Επίσης, οι αγορές τους καλύπτουν το 22,2% σε αριθμό πλοίων που έχουν αγοραστεί παγκοσμίως και ανέρχονται συνολικά στα 90 τον αριθμό.

Οι άμεσοι ανταγωνιστές των Ελλήνων που είναι οι Κινέζοι έχουν δώσει 65,2 εκατομμύρια δολάρια για 15 πλοία εκ των οποίων 10 είναι φορτηγά πλοία, δύο δεξαμενόπλοια και τρία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Ακολουθούν οι Σιγκαπούρη με 65 εκατομμύρια και η Γερμανία με 34 εκατομμύρια δολάρια.

Του Μηνά Τσαμόπουλου

Πηγή: http://www.newmoney.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here