Αρχική Δημοφιλή Άρθρα Σιωπηρή Παράταση Συμμόρφωσης για τον Εκσυγχρονισμό των Πιστοποιητικών με τη Νέα STCW...

Σιωπηρή Παράταση Συμμόρφωσης για τον Εκσυγχρονισμό των Πιστοποιητικών με τη Νέα STCW Manila 2010 από τον IMO

Νέα STCW Manila, με γνώμονα τις δυσκολίες που προκύπτουν κατά τους ελέγχους εμπορικών πλοίων από τα κράτη λιμένα (Port State Control – PCS) ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (International Maritime Organization – IMO) μέσω της Επιτροπής Ασφαλείας (Maritime Safety Committee -MSC) εξέδωσε την εγκύκλιο MSC.1/Circ.1560.

Αυτό συνέβη λόγο των τεράστιων προβλημάτων που έχουν προκύψει με την έκδοση των νέων πιστοποιητικών.

Με την MSC.1/Circ.1560 ο IMO καλεί – προτρέπει τους Αξιωματικούς των Κρατών Λιμένα (PSC) κατά τους ελέγχους που διενεργούν στα πιστοποιητικά των ναυτικών να λάβουν υπόψη τους την κατάσταση. Επίσης, ο IMO αναφέρει στη εγκύκλιο αυτή την 1η Ιουλίου 2017 ως την ρεαλιστική καταληκτική ημερομηνία για την συμμόρφωση με τις απαιτήσεις της νέας STCW – Manila 2010.

Η εγκύκλιος του ΙΜΟ σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να θεωρείται απαραίτητα δεσμευτική για τα Κράτη αλλά αποτελεί την επίσημη στάση του οργανισμού (IMO) πάνω στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με τα νέα πιστοποιητικά. Τονίζεται ότι σε κάθε περίπτωση ο ναυτικός θα πρέπει να έχει τα πιστοποιητικά του σε ισχύ σύμφωνα έστω με το καθεστώς που ίσχυε μέχρι τις 1η Ιανουαρίου 2017 για να ληφθεί υπόψη κατά την διενέργεια των επιθεωρήσεων από τα Κράτη Λιμένα.

Διαβάστε την Εγκύκλιο ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here