Αρχική Ναυτική Εκπαίδευση Συνάντηση Σ.Σ. ΚΕΣΕΝ με τον κ. Γενικό Γραμματέα του Υ.Ε.Ν

Συνάντηση Σ.Σ. ΚΕΣΕΝ με τον κ. Γενικό Γραμματέα του Υ.Ε.Ν

Συνάντηση στις 8/3/2018 πραγματοποιήθηκε από την Συντονιστική Επιτροπή Μηχανικών του ΚΕΣΕΝ Μηχανικούς Εμπορικού Ναυτικού με τον κ. Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Διονύσιο-Χαράλαμπο  Καλαματιανό, συνοδευμένος από τη Σύμβουλο του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για θέματα Ναυτικής Εκπαίδευσης, κυρία Ασπασία Μουέ, το Διευθυντή του Γραφείου του Πλοίαρχο Λ.Σ. Σαπουνά Ευρυβιάδη και τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ναυτικών Σουφλέρη Κωνσταντίνο καθώς και μέλη της ΠΕΜΕΝ.

Η συζήτηση συμπεριλάμβανε θέματα της Ναυτικής Εκπαίδευσης για το ΚΕΣΕΝ, ύστερα από προτάσεις της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης 23/02/2018. Μέσα σε ένα θετικό κλίμα συνεργασίας απαντήθηκαν διάφορα θέματα και παραδόθηκαν προτάσεις από τους Εκπαιδευόμενους προς τους Υπευθύνους. Ενημερώθηκαν από τον Διευθυντή Οικονομικών ότι σύντομα θα ξεκινήσουν οι καταθέσεις των επιδομάτων τα οποία έχουν να καταβληθούν από το Μάρτιο του 2017 λόγω έλλειψης κεφαλαίων.

Έγινε κατανοητό ότι όλες οι αλλαγές πρέπει να συμμορφώνονται με τους Διεθνείς Κανονισμούς, όπως την STCW και IMO. Ζητήθηκε, στις Επιτροπές που σχετίζονται με την εκπαίδευση Μηχανικών του ΚΕΣΕΝ, να ενημερώνονται οι  Καθηγητές και Εκπαιδευόμενοι ώστε να παρεμβαίνουν έγκαιρα με προτάσεις και σχόλια. Έγινε επίσης, πρόταση το σενάριο στις Προκηρύξεις για τους Καθηγητές να προστεθούν και κάτοχοι διπλώματος Β Τάξης λαμβάνοντας ναυτική προϋπηρεσία, καθώς και ο χρόνος απόκτησης του διπλώματος Α Τάξης να συμπίπτει με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που είναι 12 μήνες.

Εν γένει όλες οι προτάσεις που έχουν ξανασυζητηθεί και στο παρελθόν, από επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει ο κύριος γενικός στις Κτιριακές Εγκαταστάσεις στου ΚΕΣΕΝ, αποσκοπούν στη βελτίωση της Ναυτικής Εκπαίδευσης.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλες τους φορείς, ότι η Ναυτιλία αποτελεί πυλώνα της εθνικής μας οικονομίας και πρέπει με κάθε μέσο και τρόπο να διασφαλίζεται η υποστήριξη των ναυτικών. Η πρόοδος της Εθνικής μας Ναυτιλίας αλλά και η αύξηση των ναυτικών μας όχι μόνο αριθμητικά και Ποιοτικά θα αποφέρει μεγάλη οφέλη στην μικρή μας αλλά διεθνώς αναγνωρισμένη ναυτική χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here