Αρχική Video Σύγκρουση Πλοίων στον Εμπορικό Λιμένα του Καράτσι- Video

Σύγκρουση Πλοίων στον Εμπορικό Λιμένα του Καράτσι- Video

Δύο πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων συγκρούστηκαν πριν από λίγες μέρες εντός του τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων South Asia Pakistan Terminals (SAPT), στον εμπορικό λιμένα του Καράτσι, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην θάλασσα μεγάλος αριθμός εμπορευματοκιβωτίων και να ανασταλεί η λειτουργία του τερματικού σταθμού.

Σύμφωνα με ειδησεογραφικά μέσα του Πακιστάν, περί τα 60 εμπορευματοκιβώτια έπεσαν στην θάλασσα όταν το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων “MV Tolten ” της Hapag Lloyd κατά την διαδικασία πρόσδεσής του συγκρούστηκε με το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων “MV Hamburg Bay”, που βρισκόταν ήδη δεμένο σε προβλήτα του τερματικού σταθμού, έτοιμο προς εκφόρτωση.

Λόγω της πτώσης των εμπορευματοκιβωτίων και για λόγους ασφαλείας αποφασίστηκε η προσωρινή αναστολή λειτουργίας του τερματικού σταθμού. Από τη σύγκρουση δεν προκλήθηκε κανένας τραυματισμός μέλους πληρώματος ή λιμενεργατών, ενώ δεν σημειώθηκαν καταστροφές στους γερανούς του τερματικού σταθμού.

Σύμφωνα με το βίντεο η σύγκρουση μοιάζει να ήταν αποτέλεσμα κακών χειρισμών από το πλοίο που ετοιμαζόταν να προσδέσει στον προβλήτα με εμπλοκή στο ατύχημα και του πλοηγού. Πιθανά αίτια η απώλεια ελέγχου των χειρισμών (situational awareness) ή/ και η κακή βραχυπρόθεσμη στρατηγική (short term strategy) σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς πρόσδεσης με πλοηγό. Φυσικά, το πλοίο που ήταν παραβεβλημένο στον προβλήτα δεν φέρει ευθύνη για το ατύχημα.

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο “Pakistan Today” ανάλογο περιστατικό σύγκρουσης πλοίων είχε λάβει χώρα και προ διμήνου και η ευθύνη του ατυχήματος είχε αποδοθεί τότε στις εσφαλμένες κινήσεις των πλοηγών του λιμένα.

Ωστόσο, για το σημερινό ατύχημα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη η έρευνα που έχει ήδη διατάξει η Λιμενική Αρχή του Καράτσι.

Δείτε το video

ΠΗΓΗ: www.naftikachronika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here