Αρχική Ναυτιλία Σε διαρκή κίνδυνο η ασφάλεια των πληρωμάτων – report του IMB

Σε διαρκή κίνδυνο η ασφάλεια των πληρωμάτων – report του IMB

Παρά το γεγονός ότι τα περιστατικά πειρατείας σε πλοία στο σύνολό τους μειώθηκαν το 2019, οι απαγωγές μελών πληρωμάτων στον Κόλπο της Γουινέας έλαβαν ανησυχητικές διαστάσεις το περασμένο έτος, σύμφωνα με το International Chamber of Commerce’s International Maritime Bureau (IMB).

Σύμφωνα με το απολογιστικό report του ΙΜΒ, το περασμένο έτος σημειώθηκαν 162 περιστατικά πειρατείας και ένοπλων ληστρικών επιθέσεων σε πλοία, σε σχέση με τα 201 το 2018. Όπως σημειώνει το ΙΜΒ, η μείωση αυτή αναμφίβολα αποτελεί θετική εξέλιξη, ωστόσο σε ορισμένες περιοχές, όπως στον Κόλπο της Γουινέας, η ασφάλεια των πλοίων και των πληρωμάτων διατρέχει ανά πάσα στιγμή κίνδυνο.

Μάλιστα στον Κόλπο της Γουινέας τα περιστατικά απαγωγών ναυτικών παρουσίασαν αξιοσημείωτη άνοδο από 78 το 2018 σε 121 το 2019. «Παραμένουμε ανήσυχοι για την άνευ προηγουμένου αύξηση των περιστατικών στην περιοχή. Τα τελευταία αυτά στοιχεία επιβεβαιώνουν τη μεγάλη σημασία της συνεργασίας και της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ πλοίων και των αρχών του Κόλπου της Γουινέας», σημειώνει ο Michael Howlett, διευθυντής του ICC του ΙΜΒ.

Όσον αφορά τα Στενά της Σιγκαπούρης, το report καταδεικνύει ότι υπήρξε αύξηση στις ένοπλες επιθέσεις, οι οποίες ανήλθαν σε δώδεκα. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι έντεκα εξ αυτών σημειώθηκαν το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Το 2018 καταγράφηκαν από το IMB τρία τέτοια περιστατικά.

Τέλος, αναφορικά με τη ναυσιπλοΐα στα ύδατα της Ινδονησίας, το περασμένο έτος σημειώθηκαν 25 περιστατικά πειρατείας έναντι 36 το 2018.

ΠΗΓΗ: www.nafticachronika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here