Αρχική Ναυτιλιακά νέα ReCAAP: Αναγκαία η Άμεση Δράση για την Πειρατεία στην Περιοχή της Ασίας

ReCAAP: Αναγκαία η Άμεση Δράση για την Πειρατεία στην Περιοχή της Ασίας

Ψηφιακά συναντήθηκαν εκπρόσωποι ναυτιλιακών και νομοθετικών αρχών από την Ασία, την Αυστραλία και την Ευρώπη στις 25 Αυγούστου. Η τηλεδιάσκεψη διοργανώθηκε από το ReCΑΑP Information Sharing Centre (ISC), με σκοπό την ενίσχυση των μέτρων προστασίας κατά των πειρατικών και ληστρικών επιθέσεων στα ασιατικά ύδατα.

Κατά την τηλεδιάσκεψη του ReCAAP, οι συμμετέχοντες μοιράστηκαν τα δεδομένα και τις πληροφορίες τους σχετικά με τα πρόσφατα περιστατικά πειρατικών επιθέσεων σε ύδατα της Ασίας, ενώ προέβησαν σε εκτενείς συζητήσεις για το ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν για τον περιορισμό τους.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του ReCAAP, Masafumi Kuroki, «είδαμε αύξηση των πειρατικών και ληστρικών επιθέσεων στην Ασία κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου, με 58 καταγεγραμμένα περιστατικά». Ο κ. Kuroki πρόσθεσε πως πρόκειται για ανησυχητική αύξηση, συγκεκριμένα κατά 50%, σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2019, οπότε είχαν καταγραφεί 37 περιστατικά.

Το γεγονός αυτό έχει θορυβήσει ιδιαίτερα τις αρχές, οι εκπρόσωποι των οποίων δεσμεύτηκαν να κάνουν το καλύτερο δυνατό προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη και προπάντων ασφαλής διέλευση των πλοίων σε ασιατικά ύδατα.

Για να δείτε τα στατιστικά και το report του ReCAAP πατήστε ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: www.naftikachronika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here