Αρχική Ναυτική Εκπαίδευση AEN Προβλήματα στις Aκαδημιες Εμπορικού Ναυτικού με συνταξιούχους ναυτοδιδάσκαλους

AEN Προβλήματα στις Aκαδημιες Εμπορικού Ναυτικού με συνταξιούχους ναυτοδιδάσκαλους

AEN Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Προβλήματα με συνταξιούχους ναυτοδιδάσκαλους

AEN ή Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού κίνδυνεύουν να υπολειτουργήσουν λόγω του μόνιμου προβλήματος των καθηγητών. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ναυτοδιδασκάλων είναι συνταξιούχοι

τους οποίους η νέα νομοθεσία που προβλέπει περικοπή του συνόλου των συντάξιμων αποδοχών σε όποιον επιλέξει να εργαστεί, έχει ως αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι ναυτικοί να είναι… με το ένα πόδι εκτός AEN. Βροχή πέφτουν οι παραιτήσεις των καθηγητών AEN μετά την ψήφιση της νομοθεσίας. Στην ίδια κατάσταση και ίσως χειρότερη, βρίσκεται και το δημόσιο ΚΕΣΕΝ σε αυτές τις συνθήκες, λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού, δεν πραγματοποιήθηκε η έναρξη των μαθημάτων στο ειδικό σχολείο ERM-ERS. Η θέση που κρατάει η ΠΕΠΕΝ ειναι η εξής:Οι AEN λειτουργούν με τεράστιες ελλείψεις και λιγότερους ναυτοδιδάσκαλους. Οι αξιωματικοί που έχουν αποφοιτήσει από τις AEN έχουν ταξιδέψει το μεγαλύτερο στόλο παγκοσμίως. Αυτές οι AEN, που επανδρώνονται με αξιόλογους και φιλότιμους ναυτοδιδάσκαλους (που δίνουν γνώσεις και εμπειρίες στα παιδιά μας), προσφέρουν τα μέγιστα στην εθνική μας οικονομίαΤο σίγουρο είναι ότι βρήκαν τρόπο να αποτελειώσουν την δημόσια ναυτική εκπαίδευση με αυτό τον τρόπο και να προωθήσουν τα νέα παιδιά, σε ιδιωτικούς φορείς καθώς και σε άλλη χώρα να σπουδάσουν. Θα πρέπει η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να βάλει ένα τέλος επιτέλους στον εξευτελισμό των ναυτικών. Δεν μπορώ πλέον να προβλέψω τι μπορεί να συμβεί στην συνέχεια, τι κατάληξη θα έχει η δημόσια ναυτική εκπαίδευση.

Το σίγουρο είναι ότι το μόνο πράγμα που θέλει και τελικά θα καταφέρει η κυβέρνηση, όπως αναφερθήκαμε σε πολλά άρθρα είναι η καταστροφή της δημόσιας παιδείας με αποτέλεσμα αποφοίτους που δεν θα έχουν γνώσεις του επαγγέλματος, παρά μόνο θα παρακαλάν λυτούς και δεμένους για να μπαρκάρουν έτσι ώστε να αποκτήσουν πρακτικές και μόνο γνώσεις. Δυστυχώς οι σχολές έχουν μεταμορφωθεί σε ένα τεράστιο αρχείο γραφειοκρατίας όπου μοιράζονται ευθύνες για το τι αναφέρουν τα έγγραφα χάνοντας την ουσία των πραγμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here