Αρχική Ναυτιλιακά νέα Το Πρώτο Σύστημα Αποθήκευσης Αιολικής Ενέργειας σε Μπαταρία απο την Statoil

Το Πρώτο Σύστημα Αποθήκευσης Αιολικής Ενέργειας σε Μπαταρία απο την Statoil

Αιολική ενέργεια

Αιολική ενέργεια Μια νέα λύση αποθήκευσης αιολικής ενέργειας τύπου μπαταρίας θα δοκιμαστεί στο πρώτο πλωτό αιολικό πάρκο στον κόσμο, στο πάρκο Hywind ανοικτά των ακτών της Peterhead στο Aberdeenshire, στη Σκωτία.

Το έργο έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με πανεπιστήμια της Σκωτίας, στο πλαίσιο ενός νέου Μνημονίου Κατανόησης (MoU) που υπεγράφη στο Εδιμβούργο στις 18 Μαρτίου μεταξύ Statoil, της Κυβέρνηση της Σκωτίας, της Offshore Renewable Energy (ORE) Catapult and Scottish Enterprise.

Η μπαταρία έχει τη δυνατότητα αποθήκευσης και λειτουργίας με τρόπο που βελτιστοποιεί το αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει ότι βελτιώνεται η αποδοτικότητα και μειώνοντας το κόστος για την παραγωγή της αιολικής ενέργειας. Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα στη Σκωτία θα παρέχει την τεχνολογική και εμπορική βάση για την εφαρμογή των «Batwind» σε πλήρη κλίμακα υπεράκτια αιολικά πάρκα, ανοίγοντας νέες εμπορικές ευκαιρίες στη νέα αυτή αναπτυσσόμενη αγορά.

Η Statoil

θα εγκαταστήσει ένα πιλοτικό σύστημα που βασίζεται 1MWh μπαταρία λιθίου στα τέλη του 2018. Η χωρητηκότητα αυτή ισοδυναμεί με τη χωρητικότητα της μπαταρίας πάνω από δύο εκατομμύρια iPhones.

Το πιλοτικό αυτό σύστημα είναι μέρος του Hywind στη Σκωτία, ενός καινοτόμου υπεράκτιου αιολικού πάρκου με πέντε πλωτές ανεμογεννήτριες που βρίσκονται 25 χιλιόμετρα (15 μίλια) ανοιχτά του Peterhead. Το αιολικό αυτό πάρκο είναι υπό κατασκευή και η έναρξη της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται στα τέλη του 2017.

Ένα δομημένο πρόγραμμα τώρα συσταθεί βάσει του μνημονίου συμφωνίας για τη στήριξη και την χρηματοδότηση της καινοτομίας στο χώρο αποθήκευσης σε μπαταρίες, μεταξύ των Statoil, της Σκωτσέζικης βιομηχανίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας. Το πρόγραμμα αυτό θα το διαχειρίζεται η ORE Catapult and Scottish Enterprise.

Μια πρόσφατη έκθεση από την Carbon Trust, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αν η αγορά ενέργειας προσαρμοζόταν αναγνωρίζοντας τα οφέλη της αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας στο σύστημα, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε εξοικονόμηση έως και £ 50 ($ 72) ανά έτος για κατά μέσο όρο ανά λογαριασμό ενέργειας και μια εξοικονόμηση στο σύστημα γενικά έως και 2,4 δισ £ (3,5 δις $) ετησίως μέχρι το 2030.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here