Αρχική Video Το Πρώτο Πλοίο Κατασκευασμένο Eξαρχής για Ανεφοδιασμό Πλοίων με LNG

Το Πρώτο Πλοίο Κατασκευασμένο Eξαρχής για Ανεφοδιασμό Πλοίων με LNG

Οι ENGIE, η Fluxys, η Mitsubishi Corporation και η NYK παρέλαβαν το πρώτο παγκοσμίως πλοίο ειδικά κατασκευασμένο εξαρχής για τροφοδοσία πλοίο με καύσιμο LNG. Το πλοίο κατασκευάστηκε από την Hanjin Heavy Industries & Construction στο Busan, Κορέα.

Το καύσιμο που θα χρησιμοποιήσει κατά το παρθενικό του ταξίδι είναι το LNG. Το πλοίο θα έχει σαν βάση το λιμάνι Zeebrugge στο Βέλγιο, γεγονός στο οποίο χρωστά και το όνομά του “ENGIE Zeebrugge” και από εκεί θα εξυπηρετεί πλοία σε όλη την Βόρεια Ευρώπη. Μάλιστα οι πρώτοι “πελάτες” για το ENGIE Zeebrugge θα είναι πλοία μεταφοράς οχημάτων της εταιρίας United European Car Carriers.

Καθώς οι διεθνείς κανονισμοί για τις εκπομπές των πλοίων γίνονται πιο αυστηροί το LNG αναμένεται να αποτελέσει ένα σημαντικό εναλλακτικό καύσιμο για τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Επί του παρόντος, η αγορά καυσίμων ανέρχεται σε περίπου 250 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου μαζούτ ετησίως. Γεγονός που αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τις εταιρίες παραγωγής LNG ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τις όλο και αυξανόμενες ανάγκες.

Η εταιρία ENGIE τονίζει ότι το ENGIE Zeebrugge σηματοδοτεί ένα ορόσημο στην εξέλιξη της ευρωπαϊκής αλυσίδας ανεφοδιασμού υγροποιημένου φυσικού αερίου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός οτι προσφέρει μεγάλη ευελιξία όσον αφορά την χρήση του για τον ανεφοδιασμό των πλοίων.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η ENGIE, η Mitsubishi Corporation και η NYK ξεκίνησαν την “Gas4Sea,” ένα εμπορικό σήμα για την προσφορά υπηρεσιών ανεφοδιασμού καυσίμων LNG παγκοσμίως ship to ship, με πρώτο σταθμό την ENGIE Zeebrugge στη Βόρεια Ευρώπη.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα βίντεο σχετικά με την αλυσίδα εφοδιασμού καυσίμου LNG

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here