Αρχική Ναυτιλιακά νέα Το Πρώτο Παγοθραυστικό Πλοίο LNG

Το Πρώτο Παγοθραυστικό Πλοίο LNG

Η Teekay LNG Partners ανακοίνωσε ότι πρώτο παγοθραυστικό πλοίο LNG της, καθελκύθηκε στη Νότια Κορέα στις 21 Ιανουαρίου 2017.

Το πλοίο “Eduard Toll” είναι το πρώτο από τα έξι 172.000 cm2 μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου τύπου “ARC7 LNG” που θα κατασκευαστεί για λογαριασμό της Teekay για το σχέδιο “Yamal LNG” που βρίσκεται στην χερσόνησο Γιαμάλ στη Βόρεια Ρωσία.

Η κατασκευή του “Eduard Toll” ξεκίνησε στα ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering (DSME) το 2016.

Με χωρητικότητα 110.000 τόνων, το “Eduard Toll” έχει μήκος 298m και πλάτος 45,8 m.

Το έργο “Yamal LNG”, αναμένεται να παράγει 16,5 εκατομμύρια MT υγροποιημένου φυσικού αερίου ετησίως και χρηματοδοτείται από τις εταρίες Novatek OAO, Total SA, China National Petroleum Corporation και Silk Road Road.

Η παραγωγή  έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2017, μια σειρά από δεκαπέντε πλοία θα κατασκευαστούν, το καθένα θα μπορεί να μεταφέρει 172.000 cm2 LNG και θα λειτουργεί όλο το χρόνο από το δεύτερο έτος λειτουργίας και με πάγο πάχους έως 2,5m.

Στο “Yamal LNG”  συμμετέχουν 4 εταιρίες μεταφοράς LNG οι Sovcomflot, MOL, Teekay και Dynagas με 1, 3, 6 και 5 πλοία, αντίστοιχα. Τα πλοία θα έχουν διπλή / κλάση Bureau Veritas και Russian Register.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here