Αρχική Ναυτιλιακά νέα Πρώτη Απαγόρευση Εισόδου σε Πλοίο στην Περιοχή του Paris MOU για το...

Πρώτη Απαγόρευση Εισόδου σε Πλοίο στην Περιοχή του Paris MOU για το 2017

Το πλοίο “M/V RINA” – IMO: 8511811 τέθηκε υπό κράτηση στο λιμάνι Marina di Carrara (Ιταλία) στις 31 Ιανουαρίου 2017.

Αυτή είναι η τρίτη κράτηση στην περιοχή του Paris MoU κατά τους τελευταίους 24 μήνες. Το πλοίο φέρει τη σημαία της Δημοκρατίας του Τόγκο, η οποία είναι μαύρη στον τρέχοντα κατάλογο του Paris MoU.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 του ΜΣ του Παρισιού, στο πλοίο θα αρνηθεί περαιτέρω η πρόσβαση σε λιμένες και αγκυροβόλια της περιοχής του Paris MoU, εκτός από ένα λιμάνι ή και αγκυροβόλιο του κράτους της σημαίας του. Αυτή η άρνηση πρόσβασης θα αρχίσει να εφαρμόζεται αμέσως μετά το πλοίο έχει λάβει άδεια να εγκαταλείψει αυτό το λιμάνι. Καθώς αυτή είναι η πρώτη διαταγή απαγόρευσης πρόσβασης για το πλοίο η περίοδος “αποκλεισμού” θα είναι 3 μήνες.

Εφιστάται η προσοχή σας στις διατάξεις του Τμήματος 4.4 του Paris MOU, οι οποίες επιτρέπουν την πρόσβαση σε ένα συγκεκριμένο λιμάνι και το αγκυροβόλιο σε περίπτωση ανωτέρας βίας ή για σημαντικούς λόγους ασφαλείας ή για να μειωθεί ή να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος ρύπανσης, ή για την αποκατάσταση ελλείψεων, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν ληφθεί επαρκή μέτρα για την ικανοποίηση της αρμόδιας αρχής του εν λόγω κράτους και έχουν υλοποιηθεί από την εταιρεία ή τον πλοίαρχο του πλοίου για την διασφάλιση της ασφαλής εισόδου.

Δείτε την λίστα με όλα τα πλοία που τους έχει επιβληθεί απαγόρευση εισόδου στην Περιοχή του Paris MOU ΕΔΩ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ετσι πρεπει να κανη η Ευρωπη και για πλοια που εχουν ναυτικους και δεν τηρηται η συνβασις εστω της ΔΟΜ…!ΜΗΠΩς ΚΑΙ ΤΑ γΕΡΜΑΝΙΚΑ ΝΟΟΒΗΓΙΚΑ ΚΤΛ ΠΛΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΘΥς ΝΑΥΤΙΚΟΥς??

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here