Αρχική Ναυτιλιακά νέα Πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμάνι της Σητείας – Έρευνες και εντοπισμός αγνοούμενων...

Πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμάνι της Σητείας – Έρευνες και εντοπισμός αγνοούμενων στα Χανιά – Διακομιδές ασθενών

Πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ
Πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ Προσέκρουσε, απογευματινές ώρες χθες,  το Ε/Γ-Ο/Γ ”ΠΡΕΒΕΛΗΣ” Ν. Ρεθ. 06, κατά τη διάρκεια  χειρισμών πρόσδεσης του στο λιμένα της Σητείας.
Το ανωτέρω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Μήλο – Σαντορίνη – Ανάφη – Ηράκλειο – Σητεία – Κάσο – Κάρπαθο – Διαφάνι – Χάλκη – Ρόδο  με 207 επιβάτες.

Άμεσα το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα Σητείας διενέργησε επιθεώρηση στο πλοίο όπου διαπίστωσε μικρά εσωκοιλώματα και μικρές εκδορές της επίστρωσης της επιφάνειας του προστατευτικού περιζώματος (FENDER) καθρέπτη πρύμνης.
Από το Λιμεναρχείο Σητείας απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, ενώ μετά από προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα το ”ΠΡΕΒΕΛΗΣ” απέπλευσε προς ολοκλήρωση του δρομολογίου του.
*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Χανίων από το ΕΚΑΒ για τροχαίο ατύχημα στην περιοχή «ΚΟΥΜΠΕΛΗ – ΣΟΔΥ» Χανίων από το οποίο δύο (02) άτομα έπεσαν στη θάλασσα.
Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από δύο ιδιωτικά σκάφη και από τέσσερις (04) επαγγελματίες δύτες. Στις έρευνες συμμετείχαν στελέχη της Διεύθυνσης Αστυνομίας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και του ΕΚΑΒ Χανίων.
Λίγο αργότερα οι δύο αγνοούμενοι (ηλικίας 20 και 22 ετών αντίστοιχα) ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους από ιδιώτες δύτες και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν.Ν. Χανίων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος τους.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν,χθες και πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
20χρονου, από το λιμένα Σέριφου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ”ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ” Ν.Ν. 62,
21χρονης, από το λιμένα Σαμοθράκης στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
ΠΗΓΗ: http://www.hcg.gr/node/12223

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here