Αρχική Ναυτιλία Πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης από M/V πλοίο στο Κερατσίνι

Πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης από M/V πλοίο στο Κερατσίνι

Πρόκληση Θαλάσσια ρύπανση έκτασης περίπου εβδομήντα τετραγωνικών μέτρων (70m2), αποτελούμενη από μαύρα πετρελαιοειδή (μαζούτ) διαπιστώθηκε, βραδινές ώρες χθες, στην θαλάσσια περιοχή του προβλήτα ”ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ” του λιμένα Ικονίου Κερατσινίου κατά τη διαδικασία εφοδιασμού  με καύσιμα του M/V ”ICE GLACIER” από το εφοδιαστικό Δ/Ξ-Π/Φ ”ΑΡΧΩΝ ΜΙΧΑΗΛ” Ν.Π.12484.

Σύμφωνα με δήλωση του Πλοιάρχου του Φ/Γ ”ICE GLACIER” προκλήθηκε  υπερχείλιση από το εξαεριστικό Νο 1 της αριστερής πλευράς με αποτέλεσμα να διαρρεύσει πρώτα στο κατάστρωμά του κι έπειτα στη θάλασσα μικρή ποσότητα πετρελαίου. Η διαδικασία απορρύπανσης ξεκίνησε άμεσα με ιδία μέσα και με ταυτόχρονη συνδρομή ιδιωτικής αντιρρυπαντικής εταιρείας.

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο Πλοίαρχος και ο Α’ Μηχανικός του M/V για παράβαση των άρθρων 1,2,3, του Ν. 743/77 όπως κωδικοποιήθηκε και μεταγλωττίστηκε με το Π.Δ. 55/98, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι την καταβολή ισόποσης εγγυητικής επιστολής προς κάλυψη του ποσού του πιθανολογούμενου προστίμου.

Πηγή: http://www.efoplistesnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here