Αρχική Ναυτιλία Προειδοποίηση Βενιάμη: “Η Άπω Ανατολή… κίνδυνος για την Ευρωπαϊκή Ναυτιλία”

Προειδοποίηση Βενιάμη: “Η Άπω Ανατολή… κίνδυνος για την Ευρωπαϊκή Ναυτιλία”

Μιλώντας στο 30ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής. Ο κ. Βενιάμης τόνισε, “Αντίπαλοί μας οι χώρες της Άπω Ανατολής. Από αυτές κινδυνεύουμε και πρέπει να μας αφήσει η πολιτεία να δράσουμε και να λειτουργήσουμε με τους διεθνείς όρους”.

Κάλεσμα σε πολιτεία και ναυτεργατικά σωματεία να ξεπεράσουν τα όπια κωλύματα και να αφήσουν τη ναυτιλιακή αγορά εργασίας να προσφέρει νέες θέσεις εργασίας με διεθνώς σύννομους όρους, απηύθυνε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης, μιλώντας το πρωί από το βήμα του τρίτου συνεδρίου της Ναυτεμπορικής.
Πρόσθεσε επίσης ότι στόχος παραμένει η διαφύλαξη της ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας και ότι αυτό σημαίνει σταθερότητα στο θεσμικό ναυτιλιακό πλαίσιο και θεραπεία των διοικητικών, γραφειοκρατικών κωλυμάτων που δυσχεραίνουν την καθημερινή ομαλότητα στη λειτουργία της ναυτιλιακής επιχείρησης.

Ο κ. Βενιάμης είπε ότι η ΕΕΕ καταβάλλει κάθε προσπάθεια τόσο ως προς τη βελτίωση των συνθηκών παροχής της ναυτικής εκπαίδευσης ανακατασκευάζοντας τις κτιριακές εγκαταστάσεις των ναυτικών ακαδημιών όσο και ως προς το ναυτεργατικό δυναμικό.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι μια ανταγωνιστική ελληνική ναυτιλία συνδεδεμένη στενά με τον τόπο της σημαίνει και περαιτέρω ανάπτυξη του ναυτιλιακού cluster.

Συγκεκριμένα, “Το έτος 2017 έχει χαρακτηρισθεί έτος ναυτιλίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα δώσει αρκετές ευκαιρίες για εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των νομοθετικών θεσμών της και των αντιπροσωπευτικών οργάνων της ναυτιλιακής βιομηχανίας”.

Αυτά ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΕΕ και τόνισε ότι την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εφοπλιστικών Ενώσεων (ECSA), θα λάβει χώρα για δεύτερη φορά η Ευρωπαϊκή Ναυτιλιακή Εβδομάδα.

Τόνισε επίσης “Στόχος της ναυτιλίας θα είναι να τονίσει στους νομοθέτες και στο ευρύ κοινωνικό σύνολο τη σημασία της ευρωπαϊκής ναυτιλίας και των ναυτιλιακών clusters που έχουν αναπτυχθεί για την οικονομική ευρωστία της Ευρώπης και των πολιτών της αλλά και για το πολιτικό, κοινωνικό και στρατηγικό πλεονέκτημα που προσδίδει η ύπαρξη μιας ανταγωνιστικής κοινωνικής ναυτιλίας”.

Επανέλαβε, ότι η ευρωπαϊκή ναυτιλία δεν κινδυνεύει από πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των εταίρων της. Αλλά από τον ανταγωνισμό με χώρες της Άπω Ανατολής. Της οποίας τα ναυτιλιακά clusters που έχουν αναπτυχθεί και γιγαντώνονται με γρήγορους ρυθμούς.

ΠΗΓΗ: http://www.epixirimatias.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here