Αρχική Ναυτιλία Πόσο Κοστίζει μια Διέλευση από την Νέα Διώρυγα του Παναμά?

Πόσο Κοστίζει μια Διέλευση από την Νέα Διώρυγα του Παναμά?

Είναι πολύ εντυπωσιακές οι εικόνες που έχουμε δει από τα πλοία που ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν τις νέες δεξαμενές της Διώρυγας του Παναμά.

Η ναυπηγική βιομηχανία κατασκεύασε τα νέου τύπου πλοία τα οποία μπορούν να εκμεταλλευτούν τις νέες δεξαμενές, έτσι από τα πλοία τύπου Panamax έχουμε περάσει στην εποχή των πλοίων Neopanamax. Πόσο κοστίζει όμως η διέλευση ενός πλοίου?

Σύμφωνα με την αρχή διαχείρισης του καναλιού, για το πρώτο πλοίο το οποίο διέσχισε τη νέα διώρυγα το (COSCO Shipping Panama) καταβλήθηκε κόμιστρο διέλευσης ύψους $575,545. Αν το ποσό σας φαίνεται μεγάλο τότε σίγουρα το ύψος του κομίστρου που πλήρωσε η Mitsui O.S.K. Lines για την διέλευση του 10,000 TEU’s Neopanamax «MOL Benefactor» θα φανεί υπερβολικό. Το ποσό ξεπέρασε τα $800,000 φτάνοντας τα $829,468. Το πλοίο αυτό είναι το πρώτο Neopanamax Containership το οποίο διέσχισε την νέα διώρυγα.

Για τον υπολογισμό του κόστους λαμβάνεται υπόψη ο τύπος του πλοίου καθώς και η χωρητικότητά του, συγκεκριμένα για πλοία ξηρού φορτίου λαμβάνεται υπόψη το νεκρό βάρος και η χωρητικότητα σε μετρικούς τόνους, στα πλοία μεταφοράς Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) και Υγραερίου (LPG) η μέτρηση βασίζεται σε κυβικά μέτρα, τα δεξαμενόπλοια τιμολογούνται ανάλογα με τους τόνους φορτίου και με το σύστημα μέτρησης της Διώρυγα του Παναμά (PC / UMS) σε τόνους. Τέλος, τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων θα συνεχίσουν να τιμολογούνται βάση μεταφορικής ικανότητάς τους σε TEUs καθώς επίσης θα απολαμβάνουν προνομιακής τιμολόγησης οι εταιρίες που χρησιμοποιούν τακτικά την νέα διώρυγα (customer-loyalty program) αναλόγως τον αριθμό των TEUs που διακινούν δια μέσω της διώρυγας του Παναμά.

Σύμφωνα με τα παραπάνω το κανάλι του Παναμά αναπτύσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια έτσι ώστε να μπορεί να γίνει η διέλευση πλοίων τεραστίων διαστάσεων με μεγάλη ασφάλεια. Πιστεύουμε ότι μέσα στα επόμενα χρόνια θα δούμε τεράστιες αλλαγές.

Λεπτομέρειες για τις χρεώσεις μπορείτε να δείτε ΕΔΩ
Δείτε αναλυτικά μια διέλευση από την νέα διώρυγα του Παναμά ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here