Αρχική Ναυτιλιακά νέα Πως μπορώ να περάσω από τα μπλόκα των αγροτών?

Πως μπορώ να περάσω από τα μπλόκα των αγροτών?

Ξεφεύγοντας από το κύριο ύφος της συγκεκριμένης σελίδας θα θέλαμε να θίξουμε ένα θέμα που και εμάς τους ίδιους μας έχει εξοργίσει πάρα πολύ, όπως και πολλούς από τους αναγνώστες μας που συνέχεια μας στέλνουν μηνύματα για το θέμα με τους αγρότες.

Τελικά τι γίνετε με τα μπλόκα των αγροτών είναι παράνομο το να κλείνει κάποιος τους δρόμους της χώρας με το έτσι θέλω? Εγώ σαν φορολογούμενος πολίτης, τι φταίω, μπορώ να βρω το δίκιο μου?
Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα είναι πολύ απλές, και βέβαια είναι παράνομο το να κλείνει κάποιος τους δρόμους, εμποδίζοντας τους πολίτες να περάσουν, συγκεκριμένα είναι ποινικό αδίκημα και πρέπει η αστυνομία να ακολουθήσει την διαδικασία του αυτόφωρου. Βέβαια ποτέ δεν ακούσαμε από τα ΜΜΕ να οδηγηθεί κάποιος αγρότης στο αυτόφωρο, γιατί το πολιτικό παιχνίδι θα έπαιρνε άλλη τροπή. Φανταστείτε τους κατά καιρούς πολιτικούς που με τα χρόνια ήταν στο πλευρό των αγροτών, βγάζοντας φωτογραφίες πάνω σε τρακτέρ να τους καταδιώκουν για τα δίκαια αιτήματα τους, τότε πολύ απλά θα υπήρχε ρήξη από τα συνδικάτα των αγροτών προς της κυβερνήσεις της χώρας μας.

Σύμφωνα με τα παραπάνω τόσα χρόνια δεν ακολουθείτε ο νόμος του κράτους η για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους, είναι ακόμη ένας νόμος που δεν ακολουθείτε, χαλαλίζεται στο βωμό των πολιτικών συμφερόντων.

Για να δούμε όμως πια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσει ο πολίτης για να βρει το δίκιο του…. Σε περίπτωση που βρεθείτε σε μπλόκο όπου οι αγρότες κλείσανε το δρόμο, σίγουρα θα υπάρχει πιο πριν αστυνομία που θα σας παρακάμπτει από άλλο δρόμο, τότε μπορείτε να δηλώσετε στους αστυνομικούς ότι είστε διατεθειμένοι να μηνύσετε τα άτομα που κλείνουν το δρόμο, να σας οδηγήσουν οι αστυνομικοί προς το μπλόκο, να ακολουθείτο η διαδικασία του αυτόφωρου και να συνεχίσετε πολύ ωραία το ταξίδι σας.
Βέβαια κάτι τέτοιο θα συμβεί αλλά με κάποιες μικρές παραλλαγές, δηλαδή κάποια άτομα που προσπάθησαν να περάσουν με αυτό τον τρόπο οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους μεταπείσουν ότι πρέπει να πάτε από παράκαμψη και δυστυχώς δεν γίνετε κάτι κλπ…. όταν όμως οι πολίτες δήλωναν αμετάκλητοι και ότι θέλανε να μηνύσουν τους αγρότες στα μπλόκα και οι αστυνομικοί καταλαβαίνανε ότι δεν θα τους μεταπείσουν τότε πολύ απλά έπεσε τηλέφωνο προς το μπλόκο των αγροτών ένα η δύο αυτοκίνητα μάρκας ….. με πινακίδες …… πρέπει να περάσουν, οι φίλοι μας πέρασαν αλλά δυστυχώς με τον πλάγιο τρόπο και όχι με τον ορθό που εξηγήσαμε στην αρχή να ακολουθείται δηλαδή ο νόμος του κράτους κατά γράμμα.

Μια δεύτερη περίπτωση που πρέπει να αναφερθεί είναι όταν δεν υπάρχει αστυνομικός στο μπλόκο αγροτών τι πρέπει να γίνει? τότε πρέπει να καλέσετε με το κινητό σας το 100 να δηλώσετε ότι θέλετε να κάνετε μήνυση και να έρθει ένα περιπολικό για να πραγματοποιηθεί η παραπάνω διαδικασία, σε αυτό το σημείο πρέπει να γνωρίζετε ότι η αστυνομία θα δώσει προτεραιότητα σε άλλα συμβάντα πιο επείγοντα από το δικό σας, πχ ληστείες , τσακωμούς κλπ με αποτέλεσμα να περιμένετε αρκετή ώρα ένα περιπολικό, η απλά να βαρεθεί τε και να φύγετε… Στο 3ο τηλεφώνημα σας στο 100 μπορείτε να τους πείτε, ότι θα μηνύσετε και την αστυνομία γιατί κατόπιν πολλών σας τηλεφωνημάτων δεν ενήργησαν άμεσα. Αν κάποιος φτάσει σε αυτό το σημείο θα πρέπει να γνωρίζει ότι η μήνυση κατά της αρχής θα πρέπει να γίνει στην εισαγγελική αρχή.

ΠΡΟΣΟΧΗ Κλειδί για να γίνουν όλα τα παραπάνω είναι να είστε ευγενικοί προς τους αστυνομικούς, γιατί μην ξεχνάτε ότι και αυτοί εντολές ακολουθούν.

Με αυτό το άρθρο θέλουμε να δείξουμε πόσο δύσκολο ο Έλληνας φορολογούμενος βρίσκει το δίκιο του.

Β.Δ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here