Αρχική Ναυτική Εκπαίδευση «Πλοίο και Ασφάλεια»

«Πλοίο και Ασφάλεια»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τρίτη 15 Μαίου, στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Θέρμης η ενημέρωση των σπουδαστών της ειδικότητας «Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στο τομέα της Ναυτιλίας» με θέμα Πλοίο και Ασφάλεια.

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της σύμπραξης με φορείς της Ναυτιλίας που επιδιώκει το ΙΕΚ, παραχωρήθηκε ομιλία από τον κ. Δημήτρη Βασιλόπουλο Πλοίαρχο του Ε.Ν. στους καταρτιζόμενους του ανωτέρω τμήματος με σκοπό την επιμόρφωσή τους για θέματα που άπτονται της ειδικότητας τους.

Ο κος. Βασιλόπουλος είναι Διδάσκων στην Α.Ε.Ν. Μακεδονίας και Διδάσκων / εισηγητής e-learning του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με ειδίκευση σε μαθήματα που αφορούν την ασφάλεια των πλοίων, την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, και την ηγεσία.

Έχει συντονίσει ως επιβλέπων καθηγητής περισσότερες από 30 πτυχιακές διατριβές σπουδαστών και έχει μεγάλη εξοικείωση με την τεχνολογία και τα λογισμικά εξ αποστάσεως μάθησης, καθώς χρησιμοποιεί καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας με την συμβολή της Πληροφορικής.

Μεγάλη έμφαση δόθηκε από τον ομιλητή στην έννοια και την πρακτική εφαρμογή του ISM Code καθώς και του ISPS Code στα πλοία και την εταιρία. Το δεύτερο σκέλος της ομιλίας είχε να κάνει με την εξοικείωση των σπουδαστών στην εξ αποστάσεως μάθηση, μετά το πέρας της ομιλίας του ο Κος Βασιλόπουλος απάντησε σε όλες της ερωτήσεις των σπουδαστών.

Πηγη: http://www.e-nautilia.gr/ploio-kai-asfaleia/

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here