Αρχική Ναυτική Εκπαίδευση Πιστοποίηση του κώδικα ISPS από το Πανεπιστήμιο Πειραιά

Πιστοποίηση του κώδικα ISPS από το Πανεπιστήμιο Πειραιά

Το e-learning του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς σε συνεργασία με το Institute of International Nautical Studies προσφέρει απευθείας στους φοιτητές των ναυτιλιακών προγραμμάτων, Αξιωματικούς Εμπορικού Ναυτικού και σπουδαστές των Α.Ε.Ν / Κ.Ε.Σ.Ε.Ν. με την ολοκλήρωση της φοίτησής τους επιπλέον πιστοποίηση- Αναγνώριση σύμφωνα με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των Διεθνών και Ευρωπαϊκών προτύπων. Το πρόγραμμα επίσης απευθύνετε στο ευρύτερο κοινό του κλάδου της Ναυτιλίας και σε στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών.

Με μια ιστορική αναδρομή τα τελευταία 25 χρόνια μπορούμε να κατανοήσουμε τις πάρα πολλές απειλές κατά των πλοίων και των λιμένων. Η απότομη αύξηση της τρομοκρατίας σε συνδυασμό με την πειρατεία αποτέλεσαν βασικό κριτήριο για την δημιουργία και την εφαρμογή ενός κώδικα. Ο ISPS Code είναι μια σειρά μέτρων που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας στα πλοία όπου δίνεται η δυνατότητα παράνομης μεταφοράς όπλων, ναρκωτικών, ακόμα και μεταναστών, δημιουργώντας έτσι προβλήματα στην παγκόσμια κοινωνία, σε συνδυασμό με της αμέτρητες πλέον σε αριθμό πειρατείες σε πλοία καθώς επίσης και ληστείες.

Η γνώση προς τους ενδιαφερόμενους των απαιτήσεων του κώδικα ISPS, η σωστή τήρησή του, και ο πρακτικός τρόπος εφαρμογής των απαιτήσεων του αποτελούν τα σημαντικά μέρη αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους εμπλεκόμενους στο ευρύτερο περιβάλλον της ναυτιλίας, αλλά και σε όσους θέλουν να στραφούν προς το χώρο της ναυτιλίας.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την εξειδίκευση και πιστοποίηση των συμμετεχόντων στην εφαρμογή του Κώδικα ISPS τόσο στο πλοίο όσο και στο γραφείο, καθώς και την σωστή τήρηση του. Διατίθεται εξ αποστάσεως με διάρκεια 3 μήνες, όπου η αξιολόγηση των συμμετεχόντων θα προκύψει από την εκπόνηση μιας εργασίας στο τέλος της διδακτικής περιόδου. Έναρξη επόμενου κύκλου 01 Ιουλίου 2018.

Για εγγραφή κάντε κλικ εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here