Αρχική Ναυτιλιακά νέα Πίεση και Άγχος Συνήθη Φαινόμενα για τους Ναυτικούς

Πίεση και Άγχος Συνήθη Φαινόμενα για τους Ναυτικούς

Οι ναυτικοί, οι οποίοι συχνά εκτίθενται σε αντίξοες συνθήκες εργασίας ερχόμενοι αντιμέτωποι με αρκετή πίεση και άγχος, είναι πιθανό να εμφανίσουν κρίσεις πανικού.

Αυτά αναφέρει το UK P&I Club μετά από πρόσφατη έκθεση που έλαβε χώρα, σύμφωνα με την οποία ένας ναυτικός κατά τη διάρκεια επαναπατρισμού του διαγνώστηκε με κατάθλιψη η οποία επέφερε διαταραχές πανικού και αϋπνία.

Αναμφισβήτητα το επάγγελμα του ναυτικού εμπεριέχει κινδύνους οι οποίοι δεν υπάρχουν σε πολλά άλλα επαγγέλματα καθώς τα πληρώματα εργάζονται συχνά υπό τον φόβο τραυματισμών, νοσημάτων αλλά και περιστατικών πειρατείας.

Παράλληλα το Club επισημαίνει ότι το άγχος στους ναυτικούς ενδέχεται να προέρχεται από προσωπικούς λόγους αλλά και από συνθήκες άμεσα συνδεδεμένες με το επάγγελμα τους, ενώ συνήθη συμπτώματα αποτελούν οι ταχυπαλμίες, ο έντονος ιδρώτας, η δύσπνοια, ο πόνος στο στήθος, η ναυτία, τα ρίγη και οι ζαλάδες.

Ωστόσο όσοι ναυτικοί αισθάνονται συχνά άγχος και πίεση δεν χρήζουν ψυχολογικής ή ψυχιατρικής υποστήριξης καθώς ειδικοί επισημαίνουν ότι στην περίπτωση δραστικής αλλαγής στην συμπεριφορά κάτι τέτοιο κρίνεται απαραίτητο.

ΠΗΓΗ: www.naftikachronika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here