Αρχική Ναυτιλιακά νέα Πειρατεία στο VLCC της Navios, Ανακοίνωση σχετικά με την εξέληξη της υπόθεσης

Πειρατεία στο VLCC της Navios, Ανακοίνωση σχετικά με την εξέληξη της υπόθεσης

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας Navios και της Anglo-Eastern Tanker Management (Hong Kong), 7 ναυτικοί έμειναν στο πλοίο και τους δόθηκε εντολή να οδηγήσουν το πλοίο σε ασφαλή τοποθεσία και να περιμένουν να έρθει σκάφος ασφαλείας και άλλο υποστηρικτικό πλοιάριο.

Υπενθυμίζεται ότι 19 άτομα απήχθησαν από το δεξαμενόπλοιο VLCC Nave Constellation (296.988 dwt) 66 μίλια νότια από τον παράκτιο τερματικό σταθμό του Bonny και 24 μίλια ανατολικά το FPSO «Egina».

Τα 19 μέλη του πληρώματος που απήχθησαν ειναι 18 Ινδοί και 1 Τούρκος. Το πλοίο ήταν φορτωμένο και είχε αποπλεύσει από το Bonny με την ταχύτητα του να ήταν 13.3 κόμβους. Το πλοίο δεν συνόδευε κάποιο σκάφος ασφαλείας.

Το Nave Constellation ανήκει στην Navios Maritime Acquisition σύμφωνα με το VesselsValue.

Εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας και του διαχειριστή του Δ/Ξ σχολίασε: «Η Navios ως πλοιοκτήτες και η Anglo Eastern ως Διευθυντής Πληρωμάτων έχουν σαν προτεραιότητα την ασφάλεια και την έγκαιρη επιστροφή των 19 ατόμων που απήχθησαν από τους πειρατές. Όλες οι αρμόδιες αρχές, συμπεριλαμβανομένου του κράτους της σημαίας, έχουν ειδοποιηθεί και ανταποκρίνονται και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσουν την την έγκαιρη απελευθέρωσή τους.

ΠΗΓΗ: www.e-nautilia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here