Αρχική Ναυτιλιακά νέα H Παγκόσμια Λίστα με τις Επιδόσεις των Κρατών Σημαίας (Flag States) από...

H Παγκόσμια Λίστα με τις Επιδόσεις των Κρατών Σημαίας (Flag States) από το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ICS) για το 2016 – 2017

Πριν λίγες μέρες το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ICS) έδωσε στη δημοσιότητα τον κατάλογο με τις επιδόσεις των Κρατών Σημαίας (flag states) για την περίοδο 2016- 2017. Η λίστα αυτή περιέχει τις επιδόσεις των flag states, με βάση συγκριμένα κριτήρια όπως:

  • η συμμόρφωση τις κάθε σημαίας με τις απαιτήσεις των PSC
  • η επικύρωση των διεθνών ναυτιλιακών συμβάσεων,
  • η χρήση από τις σημαίες κατάλληλων αναγνωρισμένων οργανισμών σύμφωνα με το ψήφισμα Α.739 του IMO,
  • η ηλικία του στόλου τους,
  • η συμμόρφωση της κάθε σημαίας με τις απαιτήσεις για συγκεκριμένες αναφορές στον IMO και ILO,
  • εάν οι σημαίες συμμετέχουν στις διασκέψεις του IMO.

Ο σκοπός του Πίνακα απόδοσης των κρατών σημαίας είναι διπλός:

  1. Να βοηθήσει τους πλοιοκτήτες και διαχειριστές στο να μπορούν να εξετάσουν κατά πόσον ένα κράτος σημαίας έχει επαρκή χαρακτηριστικά πριν το επιλέξουν.
  2. Να ενθαρρύνει τους πλοιοκτήτες και διαχειριστές να ασκήσουν πίεση στις σημαίας τους ώστε να προχωρήσουν σε βελτιώσεις όπου είναι απαραίτητο, ειδικά σε σχέση με την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, τη προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, και την παροχή αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας και διαβίωσης για τους ναυτικούς.

Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε ότι τα πλοία που έχουν σημαία της  Ισπανίας και της Σουηδίας δε συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις του Tokyo MOU. Η χώρα μας βρίσκεται στη λίστα του USCG με τις που έχουν υψηλή αναλογία στις κρατήσεις πλοίων τα τελευταία χρόνια (για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ).

Η λίστα με τις επιδόσεις των κρατών σημαίας έχει διανεμηθεί σε εθνικές ενώσεις πλοιοκτητών και σε κράτη- μέλη που συμμετέχουν στον ICS, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% του παγκόσμιου εμπορικού στόλου.

Για να δείτε την λίστα πατήστε ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here