Αρχική Slide Ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία το 1ο Ναυτιλιακό Forum στη Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία το 1ο Ναυτιλιακό Forum στη Θεσσαλονίκη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Ναυτιλιακό Forum με θέμα <<Ναυτιλία και Διεθνής προκλήσεις>> στην αίθουσα της κεντρικής βιβλιοθήκης του Δήμου Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου στις 17:30. Αρκετοί ήταν οι επίσημοι που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, μεταξύ αυτών ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας κ.κ. Κωνσταντίνος, ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Παναγιώτης Τζουάνος, ο κεντρικός Λιμενάρχης Θεσσαλονίκης  Πλοίαρχος Λ.Σ. Κλιάκας Νικόλαος ο οποίος μάλιστα εκπροσώπησε και τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, ο πρώην Υφυπουργός υποδομών μεταφορών και δικτύων Παπαδόπουλος Μιχάλης, ο εν αποστρατεία Υποναύαρχος Λ.Σ. και επίτιμος πρόξενος Μάλτας Ανδρόνικος Σινιώρης ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό με την ιδιότητα του προέδρου της Ναυτιλιακής Λέσχης Θεσσαλονίκης. Παρών στην εκδήλωση ήταν Ακαδημαϊκός Δάσκαλος – Ερευνητής Τοπαλίδης Γεώργιος από το Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας και εκπρόσωποι Ναυτιλιακών εταιριών.

              Πλήθος κόσμου από τη Θεσσαλονίκη και γενικότερα από τη βόρεια Ελλάδα έσπευσε να παρακολουθήσει το συνέδριο αφού για πρώτη φορά συνέβη κάτι τέτοιο στην πόλη. Οι ομιλητές του συνεδρίου προερχόταν από διαφορετικό επιστημονικό πεδίο με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη ποικιλία απόψεων πλαισιώνοντας τη Ναυτιλία:

  • Βασιλόπουλος Δημήτριος, Πλοίαρχος Ε.Ν – Διδάσκων στην Α.Ε.Ν. Μακεδονίας και Prof. St. Thomas Polytechnic in Singapore
  • Μυλωνόπουλος Γιώργος, Πλοίαρχος Ε.Ν – Senior Deck Officer Seabourn Cruises / Carnival Corporation
  • Παχουνδάκης Ισίδωρος, Αν. Πρόεδρος Συμβουλίου Διοίκησης Thomas Polytechnic in Singapore –OMSGSA
  • Σπύρου Ευστράτιος, Αν. Πρόεδρος Συμβουλίου Διοίκησης St. Thomas Polytechnic in Singapore –OMSGSA
  • Μαράς Αναστάσιος, Δρ Θ. Διδάσκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και στο Ε.ΤΟ.ΠΑ. του Πανεπιστημίου Πειραιά
  • Ζούλας Σταμάτιος, M.Sc. Θεολογίας – Εκπαιδευτικός Επιστημονικός Υπεύθυνος του Προγράμματος: Μ.Sc. in Marine Pastoral Care
  • Γκολιδάκης Διαμαντής, Ειδικός καρδιολόγος & Διδάκτωρ Ιατρικής
  • Κούλας Εμμανουήλ, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος Cyber Phalanx

Την Εκδήλωση συντόνισε ο Λιάντας Γρηγόρης, Επικ. Καθηγ. Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης.

Στόχος του συνεδρίου ήταν η ανάδειξη της Ναυτιλίας στη Βόρεια Ελλάδα, δημιουργώντας ταυτόχρονα προσπάθειες διαλόγου στο χώρο της Ναυτιλίας φέρνοντας κοντά θεσμούς και ανθρώπους, δίνοντας προοπτικές ατομικής και συλλογικής ανάπτυξης της ναυτιλιακής επιχειρηματικότητας και εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές ο θεσμός των Ναυτιλιακών Forum θα καθιερωθεί μετά την τεράστια επιτυχία του στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις σε όλο τον κόσμο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here