Αρχική Δημοφιλή Άρθρα Ο ήρωας καπετάνιος του πλοίου «Terra jet»

Ο ήρωας καπετάνιος του πλοίου «Terra jet»

capt. Γιάννης Βουτσελάκος – Έσωσε 42 ανθρώπους που έπεσαν στη θάλασσα για να γλυτώσουν από τη φωτιά

Ρεπορτάζ Αναστασίας Βαμβακά*

Ηταν εκείνος που μέσα στην κάπνα, στην ασφυξία και τα μεγάλα κύματα κατάφερε να διασώσει 42 πολίτες από τη θάλασσα και τους βράχους από τις πυρκαγιές.

Ο πλοίαρχος του πλοίου «Terra jet» Γιάννης Βουτσελάκος δεν πίστευε ότι το σχετικά ήρεμο πρωινό της Δευτέρας θα είχε αυτή την κατάληξη. «Εχω και εγώ παιδιά, δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι θα χρειαστεί να μεταφέρω το καμένο κορμάκι ενός 14χρονου κοριτσιού, το οποίο πήδηξε από τον γκρεμό, φλεγόμενο, για να σωθεί από τη φωτιά και πέθανε τελικά από την πτώση», αναφέρει συγκινημένος.

Οταν έφτασε με το πλοίο του στο λιμάνι της Ραφήνας, οι πρώτες φλόγες έκαναν την εμφάνισή τους στο μακρινό βουνό. Τότε δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι σε λίγες ώρες εκείνος και το πλήρωμά του θα χρησιμοποιούσαν το μικρό ναυαγοσωστικό σκάφος του πλοίου του για να βγουν στις ακτές και να περισυλλέγουν άτομα. Μέχρι τις 7 το απόγευμα ο όλεθρος είχε φτάσει στις πόρτες των σπιτιών. Ολο το πλήρωμα επέστρεψε πίσω και σε συνεννόηση με το Λιμεναρχείο Ραφήνας ξεκίνησε η επιχείρηση.

«Βρήκαμε ανθρώπους να κολυμπάνε πλάι σε σορούς, 4 και 5 ναυτικά μίλια μακριά από τη στεριά. Είναι τεράστια απόσταση. Οι άνθρωποι μπήκαν στη θάλασσα γιατί και στη στεριά όταν ήταν καίγονταν από το θερμικό κύμα. Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Εκατοντάδες κόσμος στις παραλίες να περιμένουν μέσα στην απόγνωση να διασωθούν. Βλέπαμε τις φλόγες στις ακτές. Με τη βοήθεια ενός αλιευτικού, δεν σκεφτήκαμε τίποτα. Οι ριπές του ανέμου έφταναν τους 40 κόμβους. Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουν αυτή την τραγωδία, όσα είδαμε», λέει στον «Ε.Τ.».

*Αναδημοσίευση από τον “Ελεύθερο Τύπο”

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μπράβο στον καπτα Γιάννη και το πλήρωμα του…. Αίσχος σε κάποιους συναδέλφους που καπηλεύονται της κατάστασης για δικούς τους σκοπούς…. Ντροπή τους. Μακάρι η κίνηση του καπτα Γιάννη να αποτελέσει παράδειγμα ανθρωπιάς για τους Έλληνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here