Αρχική Ναυτιλιακά νέα Ο ΙΜΟ Ανακοίνωσε Επίσημα Το Θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας για το...

Ο ΙΜΟ Ανακοίνωσε Επίσημα Το Θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας για το 2017

Η σημασία της συνεκτικής και συνδεδεμένης ανάπτυξης σε όλους τους κλάδους της ναυτιλίας. Αυτό είναι το θέμα που επέλεξε φέτος ο IMO για την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας. Συγκεκριμένα: “Σύνδέοντας πλοία, λιμάνια και τους ανθρώπους.”

Το θέμα για το 2017 γενωήθηκε σαν ιδέα από τον Γενικό Γραμματέα του IMO Kitack Lim. Αυτό έγινε κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο Felixstowe. Το πιο είναι πολυσύχναστο λιμάνι Containers στο Ηνωμένο Βασίλειο.

“Καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, θα τονίσουμε τη σημασία της «από κοινού θαλάσσιας ανάπτυξης σε όλους τους τομείς, τόσο από πολιτική αλλά και πρακτική άποψη. Τα οφέλη μιας ελεύθερης και αποτελεσματικής ροή των αγαθών και του εμπορίου εκτείνονται πολύ πέρα από τα πλοία και τους ίδιους τους λιμένες”, είπε ο Lim.

“Ως οργανισμός που υπάγεται στα Ηνωμένα Έθνοι, ο IMO έχει μια ισχυρή δέσμευση να βοηθήσει την επίτευξη των στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης . Η Ναυτιλία και τα λιμάνια μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο βοηθώντας να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την αύξηση της απασχόλησης, της ευημερίας και της σταθερότητας μέσω της προώθησης των θαλάσσιων εμπορικών συναλλαγών. Τα λιμάνια και οι άλλοι κλάδοι της ναυτιλίας μπορούν να δημιουργήσουν πλούτο, τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα” συνέχισε ο Lim.

Lim σημείωσε ότι το θέμα για το 2017 θα επιτρέψει στον IMO και στην ευρύτερη ναυτιλιακή κοινότητα να τονίσει την συνεργασία μεταξύ των λιμένων και των πλοίων να διατηρήσει και να ενισχύσει ένα ασφαλές και αποτελεσματικό σύστημα θαλάσσιων μεταφορών.

“Σε τελική ανάλυση, πιο αποτελεσματική ναυτιλία, σε συνεργασία με λιμενικό τομέα υποστηριζόμενη από τις κυβερνήσεις, θα είναι μια σημαντική κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια σταθερότητα και την αειφόρο ανάπτυξη για το καλό όλων των ανθρώπων”, σημείωσε ο Lim.

Τέλος, ενθάρρυνε τα κράτη μέλη του IMO και όλους τους παράγοντες της ναυτιλιακής κοινότητας να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες και πρωτοβουλίες με θέμα Παγκόσμια Ημέρα για τη Θάλασσα.

Περισσότερα στο :

http://www.imo.org/en/mediacentre/pressbriefings/pages/20-wmd-theme-2017.aspx

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here