Αρχική Δημοφιλή Άρθρα Νέο Πρόγραμμα Πιστοποίησης στην Θαλάσσια Πειρατεία

Νέο Πρόγραμμα Πιστοποίησης στην Θαλάσσια Πειρατεία

Πως ορίζεται νομικά η Πειρατεία και ποια είναι η ιστορία της;
Τι συμβαίνει με την πειρατεία σήμερα και πως αντιμετωπίζεται σήμερα;

Η πειρατεία αποτελεί πλέον μια σοβαρή διεθνή απειλή με κύρια χαρακτηριστικά της τη διευρυνόμενη και βίαιη δράση πειρατικών ομάδων, που χρησιμοποιούν όλο και πιο  εξελιγμένα όπλα, ευέλικτες επιχειρησιακές τακτικές και αποτελεσματικές μεθόδους. Πρόκειται για πραγματική μάστιγα  που πλήττει τη διεθνή οικονομία και το εμπόριο, τη ναυτιλία, την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα. Πάνω από όλα όμως, η πειρατεία αποτελεί διαρκή απειλή για τη ζωή και την ασφάλεια χιλιάδων ναυτικών που εργάζονται στα πλοία που διαπλέουν καθημερινά τις υψηλής επικινδυνότητας θαλάσσιες περιοχές, στα ανοιχτά της Σομαλίας και στον Κόλπο του Άντεν.

Όλα αυτά καθιστούν το φαινόμενο της θαλάσσιας πειρατείας ιδιαίτερα σύνθετο έτσι ώστε μόνον μια σφαιρική, καλά συντονισμένη και πολλών επιπέδων διεθνής δράση μπορεί να οδηγήσει στην αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

Το νέο πρόγραμμα κατάρτισης του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με τίτλο Διαχείριση και Αντιμετώπιση της Σύγχρονης Πειρατείας στην ναυτιλία στοχεύει στην κατανόηση του φαινομένου της πειρατείας στον χώρο της ναυτιλίας, εμβάθυνση στις επιπτώσεις της, και γνώση των επιλογών που έχει ο επαγγελματίας που ασχολείται στον ευρύτερο χώρο της ναυτιλίας σχετικά με την αντιμετώπιση της.

Οι αιτήσεις εγγραφών του νέου κύκλου έχουν ξεκινήσει και ολοκληρώνονται στις 11/09/20.

Για αναλυτικές πληροφορίες κάντε κλίκ ΕΔΩ.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στους φοιτητές των ναυτιλιακών προγραμμάτων, στους Αξιωματικούς Εμπορικού Ναυτικού, στους σπουδαστές των Α.Ε.Ν / Κ.Ε.Σ.Ε.Ν., σε στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών, σε όσους δραστηριοποιούνται στη ναυτιλιακή βιομηχανία, αλλά και σε όσους θέλουν να στραφούν προς το χώρο της ναυτιλίας. Με την ολοκλήρωση της φοίτησής τους χορηγείται Πιστοποιητικό Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης.

Αναγνωρισμένο σύμφωνα με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των Διεθνών και Ευρωπαϊκών προτύπων. Επιπλέον το πρόγραμμα προσφέρει 12,5 μονάδες ECVET (European Credit System for Vocational Education and Training), ενώ οι απόφοιτοι, μαζί με το πιστοποιητικό, λαμβάνουν και συμπλήρωμα πιστοποιητικού Europass.

Για να δείτε όλα τα διαθέσιμα προγράμματα κάντε κλικ ΕΔΩ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here