Αρχική Ναυτιλία Νέο ρεκόρ για την διώρυγα του Παναμά

Νέο ρεκόρ για την διώρυγα του Παναμά

Το προηγούμενο ρεκόρ για το μεγαλύτερο εμπορευματοκιβώτιο για τη διέλευση του καναλιού έλαβε χώρα στις 22 Αυγούστου 2017 με το CMA CGM Theodore Roosevelt

To Evergreen Triton, είναι το μεγαλύτερο πλοίο κοντέϊνερ που πέρασε ποτέ τη διευρυμένη διώρυγα του Παναμά από τον Ιούνιο του 2016.

Το πλοίο μήκους 369 μέτρων με μεταφορική ικανότητα 15,313 κουτιών, διέσχισε την διώρυγα με κατεύθυνση από τον Ειρηνικό προς τον Ατλαντικό ωκεανό.

Ο επικεφαλής της διώρυγας του Παναμά Jorge L. Quijano εξέφρασε την μεγάλη του ικανοποίηση για τις νέες δυνατότητες και τις υπηρεσίες που προσφέρονται στις εταιρίες που διασχίζουν την διώρυγα καθώς σήμερα καταρίφθηκε ακόμα ένα ρεκόρ.

Τον Ιούνιο του 2018, το κανάλι αύξησε την επιτρεπόμενη δοκό από 49 μέτρα σε 51,25 μέτρα λόγω της εκτεταμένης εκπαίδευσης της ομάδας και της εμπειρίας που απέκτησε από την επιτυχημένη λειτουργία του Expanded Canal για σχεδόν τρία χρόνια. Αυτή η εμπειρία, σε συνδυασμό με τη στενή συνεργασία της ομάδας με τους πελάτες, επέτρεψε επίσης στην πλωτή οδό να φιλοξενήσει τη σημερινή κυκλοφορία παρά το γεγονός ότι το πλοίο υπερβαίνει το καθορισμένο μέγιστο μήκος πλοίων 366 μέτρων.

Το προηγούμενο ρεκόρ για το μεγαλύτερο εμπορευματοκιβώτιο για τη διέλευση του καναλιού έλαβε χώρα στις 22 Αυγούστου 2017 με το CMA CGM Theodore Roosevelt, το οποίο έχει μήκος 365,96 μέτρα και μήκος 48,252 μέτρα.

Από τα 6.000 πλοία Neopanamax που έχουν διέλθει μέχρι σήμερα, σχεδόν το 50% είναι πλοία κοντέινερ.

 

πηγή: nafs.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here