Αρχική Ναυτιλιακά νέα Πειρατεία : Νέο περιστατικό απαγωγής ναυτικών στη Μαλαισία

Πειρατεία : Νέο περιστατικό απαγωγής ναυτικών στη Μαλαισία

Πειρατεία

Πειρατεία Σύμφωνα με το κέντρο αναφοράς περιστατικών πειρατείας (IMB-PRC) 4 Μαλαισιανοί ναυτικοί, μέλη πληρώματος ρυμουλκού απήχθησαν στις 1 Απριλίου

17 ναυτικά μίλια ανατολικά του Pulau Sipadan, Sabah, στη Μαλαισία. Σύμφωνα με τις αρχές, δράστες ήταν 8 άτομα τα οποία επέβαιναν σε ταχύπλοο το οποίο πλησίασε το ρυμουλκό εν πλω. Οι πειρατές αφού λήστεψαν το πλήρωμα, πήραν ως όμηρους 4 από αυτούς και διέφυγαν. Η τοπική ακτοφυλακή βρήκε τελικά και συνόδεψε το ρυμουλκό σε ασφαλές λιμάνι.

Τα ΜΜΕ της Μαλαισίας συνδέουν το περιστατικό με την περιβόητη μουσουλμανική εξτρεμιστική ομάδα του Abu Sayyaf. Η επίθεση αυτή συμβαίνει μόλις μία εβδομάδα μετά την κατάληψη του ινδονησιακού ρυμουλκό «Brahma 12» και της φορτηγίδας «Anand 12» των οποίων δέκα μέλη πληρώματος είχαν απαχθεί στις 26 Μαρτίου εντός χωρικών υδάτων Φιλιππίνων. Τα 10 μέλη των πληρωμάτων εξακολουθούν να κρατούνται όμηροι από τους πειρατές.

Οι πλοιοκτήτες των 2 πλοίων έμαθαν για τις επιθέσεις στις 26 Μαρτίου μετά από τηλεφώνημα κάποιου που ισχυρίζεται ότι είναι μέλος της ισλαμικής εξτρεμιστικής ομάδας, Abu Sayyaf. Συμφωνα με τις αρχές τα λύτρα που ζήτησαν οι μουσουλμάνοι εξτρεμιστές ανέρχονται σε 50 εκ. πέσσος (1,07 εκατομμύρια δολάρια). Η κατάσταση των 10 πρώτων αλλά και των 4 νέων θυμάτων των πειρατών δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here