Αρχική Ναυτιλιακά νέα Νέο Κρούσμα Πειρατικής Επίθεσης Ανοικτά της Νιγηρίας

Νέο Κρούσμα Πειρατικής Επίθεσης Ανοικτά της Νιγηρίας

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP και τον ελβετικό ειδησεογραφικό ιστότοπο «20minuten», το ελβετικό ΥΠΕΞ «ενημερώθηκε για επίθεση εναντίον του υπό ελβετική σημαία πλοίου Glarus κατά μήκος των νιγηριανών αρχών». Η υπεύθυνη υπηρεσία για τα ζητήματα του εμπορικού στόλου της χώρας (Swiss Maritime Navigation Office), σύμφωνα με το ελβετικό ΥΠΕΞ, βρίσκεται σε επαφή με την διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου, αλλά περισσότερες πληροφορίες για τις ενέργειές τους δεν έχουν δοθεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν ειδησεογραφικοί ιστότοποι της Ελβετίας, μετά από επικοινωνία με την διαχειρίστρια εταιρεία (Massoel Shipping), πειρατές επιτέθηκαν στο φορτηγό πλοίο «Glarus» που μετέφερε σιτάρι από το Λάγκος στο Πορτ Χάρκορτ, νοτίως της Νιγηρίας. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε ενώ το πλοίο βρισκόταν περίπου 45 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Μπόνι Άιλαντ. Οι πειρατές «ανέβηκαν» στο πλοίο και απήγαγαν 12 από τα 19 μέλη του πληρώματός του. Μεταξύ των απαχθέντων δεν υπάρχουν Ελβετοί υπήκοοι.

Σύμφωνα με την ελβετική εφημερίδα «Βerner Ζeitung», η Massoel Shipping, συνεργάζεται με τις Αρχές για να εξασφαλίσει την άμεση απελευθέρωση των απαχθέντων μελών του πληρώματος.

ΠΗΓΗ: www.naftikachronika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here