Αρχική Δημοφιλή Άρθρα Ναυτικός ανεβαίνει σε κινούμενο πλοίο με μοναδική τεχνική

Ναυτικός ανεβαίνει σε κινούμενο πλοίο με μοναδική τεχνική

 Μέχρι στιγμής νομίζαμε ότι για να επιβιβαστεί ή να αποβιβαστεί κάποιος από ένα πλοίο θα πρέπει αυτό να βρίσκεται στο λιμάνι και να είναι ακινητοποιημένο για την αποφυγή δυσάρεστων γεγονότων κι ατυχημάτων.

Όμως, το πλήρωμα του παρακάτω φορτηγού πλοίου βρήκε ένα λιγότερο χρονοβόρο αλλά εξαιρετικά επικίνδυνο τρόπο ώστε να επιβιβάσει ένα μέλος του πληρώματος που είχε ξεμείνει στις παγωμένες εκτάσεις της περιοχής Χαϊλουότο στην Φινλανδία.

Έτσι, αντί το σκάφος να σταματήσει για να μπορέσει να ανέβει ο ναυτικός, ο τελευταίος βρήκε τον τρόπο ώστε να μην καθυστερήσει ούτε δευτερόλεπτο το ταξίδι του πλοίου με την επιβίβασή του.

Με τη βοήθεια ενός ακόμη ναυτικού αλλά και μιας πλατφόρμας, ο ναυτικός σε άψογο συγχρονισμό με τον καπετάνιο του πλοίου, καταφέρνει να ανέβει στο σκάφος με τη βοήθεια μιας ανεμόσκαλας, από το πλάϊ, μέσω μιας ειδικά διαμορφωμένης εισόδου.

Τα εντυπωσιακά πλάνα καταγράφηκαν από άλλους παριστάμενους, ενώ το θέαμα κόβει την ανάσα, με τον ναυτικό να συμπεριφέρεται σαν να μην συμβαίνει τίποτα ασυνήθιστο, γεγονός που αποδεικνύει πως μάλλον η συγκεκριμένη πρακτική συνηθίζεται να εφαρμόζεται σε ανάλογες περιπτώσεις.

Πηγή: http://www.gazzetta.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here