Αρχική Ναυτιλιακά νέα Το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο της Μ. Βρετανίας σχετικά με το Brexit

Το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο της Μ. Βρετανίας σχετικά με το Brexit

Το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο του Ηνωμένου Βασίλειου

συνιστά ψυχραιμία μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Μ. Βρετανία (BREXIT), το οποίο οδήγησε στην παραίτηση την Παρασκευή του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

Η στάση του Ν.Ε. απέναντι στο δημοψήφισμα ήταν ουδέτερη, τόσο πριν όσο και μετά από αυτό αναγνωρίζοντας όμως την απόφαση του βρετανικού λαού. Τονίζοντας ότι είναι ώρα τόσο για ορθολογική όσο και στρατηγική σκέψη και δράση.

Συγκεκριμένα το Ν.Ε. σε δήλωση του ανέφερε : «Με την Ναυτιλία κινείται το 95% του διεθνούς εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου και δεν βλέπουμε αυτό να αλλάζει. Μπορεί να αρχίζει η διαδικασία εξόδου από την Ε.Ε.(BREXIT), αλλά είμαστε ένα νησιωτικό έθνος που πορεύεται μέσω του εμπορίου. Η ναυτιλιακή βιομηχανία είναι εδώ για να υπηρετήσει αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι ψυχραιμία. Μετά την πολιτική συζήτηση, ήρθε τώρα η ώρα για την ορθολογική και στρατηγική σκέψη».

Συνεχίζοντας το Ν.Ε. τόνισε ότι μια σειρά από βασικούς τομείς πολιτικής που θα πρέπει να προσέξει η κυβέρνηση κατά την διαδικασία αποχώρησης από την Ε.Ε. Οι τομείς αυτοί περιλαμβάνουν τις θεωρήσεις εισόδου στη χώρα (visas),τις άδειες εργασίας, τους συνοριακούς ελέγχους στα πλοία (ferries & cruises) καθώς και διάφορες φορολογικές ρυθμίσεις, και τη συνεργασία των ευρωπαϊκών ναυτικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση της πειρατείας.

Το μήνυμα του Ν.Ε. αφήνοντας στην άκρη την όποια πολιτική αντιπαράθεση θέλει να θέσει σαν προτεραιότητα της Κυβέρνησης της Μ. Βρετανίας την εξασφάλιση της επόμενης μέρας για το εμπόρια της Μ. Βρετανίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here