Αρχική Ναυτιλιακά νέα Mνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΟΛΠ και λιμένα Μομπάσα της Κένυας

Mνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΟΛΠ και λιμένα Μομπάσα της Κένυας

Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) πρόκειται να συνάψουν ο Πειραιάς η πύλη της Βαλκανικής, της Νότιας και Κεντρικής Ευρώπης και η Μομπάσα ένα από τα πιο σημαντικά λιμάνια της Ανατολικής Αφρικής για τις εισαγωγές και εξαγωγές. Στόχος είναι η ανάπτυξη των σχέσεων των δυο λιμένων σε θέματα ναυτιλίας και θαλασσίων μεταφορών.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση συνεργασίας του Πρέσβη της Κένυας Tom Amolo με τη Διοίκηση του ΟΛΠ, στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού.

Τα τελευταία χρόνια υπήρξαν επίσημες επισκέψεις στο λιμάνι του Πειραιά κενυατικών αποστολών σε υψηλό επίπεδο, ενώ ο ΟΛΠ είναι ιδρυτικό μέλος του Ελληνο-Κενυάτικου Επιμελητηρίου.

Η Κένυα με πληθυσμό άνω των 40 εκατ. κατοίκων, έχει ισχυρούς εμπορικούς δεσμούς με τις χώρες της Ε.Ε. και η Μομπάσα είναι το κύριο λιμάνι της χώρας, που εξυπηρετεί και πολλές χώρες της αφρικανικής ενδοχώρας.

Ο Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΠ Cpt. Fu δήλωσε ότι η συνεργασία των δυο λιμανιών ανοίγει μια νέα πόρτα για την ανάπτυξη του διαμετακομιστικού εμπορίου και την ενίσχυση των ναυτιλιακών συνδέσεων Ελλάδας- Κένυας.

Του Μηνά Τσαμόπουλου

Πηγή: http://www.newmoney.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here