Αρχική Ναυτιλιακά νέα TS Taipei κόπηκε στα δύο κατά την μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων

TS Taipei κόπηκε στα δύο κατά την μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων

TS Taipei

TS Taipei Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η κατάσταση που διαδραματίστηκε πριν λίγες μέρες με το πλοίο TS Taipei όπου σύμφωνα με προηγούμενο άρθρο μας, ανοιχτά της Ταϊβάν το πλοίο
κόπηκε στα δύο. Οι τελευταίες εξελίξεις θέλουν πλωτό γερανό να έχει σπεύσει στο πλοίο και να ξεφορτώνει τα εμπορευματοκιβώτια, όπου 8 από αυτά περιέχουν επικίνδυνα υλικά. Η απομάκρυνση των 101 εμπορευματοκιβωτίων που βρίσκονται στο κατάστρωμα αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από της 07 Απριλίου, σύνολο στο πλοίο είναι φορτωμένα 600 εμπορευματοκιβώτια.

Το πλοίο

βρίσκεται περίπου 300 μέτρα από την ακτή, ενώ κατά το μήκος της ακτής παρατηρούνται διάσπαρτα εμπορευματοκιβώτια. Η εταιρεία αναφέρει ότι η απομάκρυνση των 200 τόνων ντίζελ από το πλοίο, ξεκίνησε ήδη και δεδομένου των καλών καιρικών συνθηκών μπορούν οι διαδικασίες να συνεχιστούν ταυτόχρονα.

Από το ναυάγιο του TS Taipei αποκαλύπτεται η έκταση της καταστροφής καθώς το πλοίο συνεχίζει να διαλύεται και να πέφτουν στην θάλασσα καύσιμα και εμπορευματοκιβώτια.

Το πλοίο προσάραξε και κόπησε στη μέση στις 10 Μαρτίου κι έκτοτε διαλύεται αργά με το φόβο ότι και τα δύο τμήματα μπορούν να ανατραπούν ανά πάσα στιγμή.

Η κυβέρνηση της Ταϊβάν κατηγορήθηκε ότι δεν αντιμετώπισε έγκαιρα το ατύχημα με τις αρχές να επικαλούνται τις άσχημες καιρικές συνθήκες για την παρεμπόδιση της επιχείρησης διάσωσης του φορτίου και άντλησης των καυσίμων.

πληροφορίες: http://www.arxipelagos.com/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here