Αρχική Ναυτιλία Κανάλι του Παναμά μείωση του βυθίσματος

Κανάλι του Παναμά μείωση του βυθίσματος

Κανάλι του Παναμά

Σύμφωνα με την αρχή διαχείρισης της διώρυγας του Παναμά, έχει εκδοθεί και θα τεθεί σε ισχύ σχέδιο το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από τέλος Απρίλιο, με το οποίο θε μειωθεί το μέγιστο επιτρεπόμενο βύθισμα των πλοίων.

Συγκεκριμένα το μέγιστο επιτρεπόμενο βύθισμα Tropical Freshwater για την διέλευση θα οριστεί σε 38,5 από 39,5 πόδια (feets).

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα των περιβαλλοντικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή λόγω του φαινομένου Ελ Νίνιο. Το φαινόμενο αυτό έχει επηρεάσει το επίπεδο βροχοπτώσεων στην περιοχή με αποτέλεσμα να μεταβληθεί το ύψος της στάθμης στις
λίμνες της Gatun και Alhajuela. Δεν είναι η πρώτη φορά που λαμβάνονται περιοριστικά μέτρα στο κανάλι λόγω φυσικών φαινομένων, καταδεικνύοντας το πώς μπορεί να επηρεαστεί η ομαλή λειτουργία του από το φυσικό περιβάλλον.

Η αρχή διαχείρισης δήλωσε ότι είναι πιθανό ότι το μέγιστο βύθισμα θα μειωθεί περαιτέρω, γεγονός για το οποίο θα ενημερώσει έγκαιρα όλους τους ενδιαφερόμενους. Τα μέτρα θα παραμείνουν σε ισχύ έως ότου η στάθμη του νερού στη λίμνη Gatun θα επιστρέψει σε ασφαλή επίπεδα.

Ο σχεδιασμός που έχει γίνει για τις νέες δεξαμενές του καναλιού θα επιτρέπει καλύτερη διαχείριση του χρησιμοποιούμενου νερού ώστε να μην υπάρχουν μεγάλες απώλειες.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο έργο έχει προγραμματιστεί να παραδοθεί στις 26 Ιουνίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here