Αρχική Video Κράτηση του Μεγαλύτερου Ιστιοπλοϊκού Σκάφους στον Κόσμο

Κράτηση του Μεγαλύτερου Ιστιοπλοϊκού Σκάφους στον Κόσμο

Το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό σκάφος στον κόσμο, το “Α”, κρατήθηκε την περασμένη Τετάρτη κατά την άφιξή της στο Γιβραλτάρ. Η κράτηση έγινε μετά από αναφορά από τους κατασκευαστές, την εταιρία Nobiskrug, η οποία ισχυρίστηκε ότι ο νέος ιδιοκτήτης δεν είχε πληρώσει $ 16 εκατομμύρια που οφείλονται για την τελική παράδοση και τον εξοπλισμό. Το πλοίο είχε μόλις αναχωρήσει Γερμανία για δοκιμές την προηγούμενη εβδομάδα.

Μια δημόσια διαμάχη για μια πληρωμή είναι ασυνήθιστο γεγονός στον κλειστό κόσμο των Superyachts, όπου ακόμη και η ταυτότητα του αγοραστή συχνά διατηρείται κρυφή.

Ο ισχυρισμός του ναυπηγείου προχώρησε σε διαιτησία, και οι διάδικοι κατέληξαν πληροφορίες μια συμφωνία διακανονισμού, την Τρίτη. Από την Τετάρτη, το “Α” είχε αναχωρήσει από Γιβραλτάρ για Καρταχένα για να συνεχίσει δοκιμές.

Με 470 πόδια μήκος (περίπου 145m), το Α είναι το μεγαλύτερο πλοίο του τύπου αυτού. Το $ 300 εκατομμυρίων σκάφος  έχει οκτώ καταστρώματα, ενδιαιτήσεις για 54 άτομα πλήρωμα και 20 επιβάτες, μια πισίνα, ελικοδρόμιο, ένα υποβρύχιο κατάστρωμα παρατήρησης και υβριδικό σύστημα κίνησης (diesel-electric). Με πλήρη πανιά και βέλτιστες συνθήκες ανέμου, πιάνει ταχύτητα 35 κόμβων. Στο “A” λέγεται ότι έχει δοθεί το ασυνήθιστο όνομά του, ώστε να βρεθεί στην κορυφή του νηολογίου που ανήκει και αντικαθιστά ένα άλλο φουτουριστικό σκάφος με το ίδιο όνομα. Είναι η 6.000 gt θαλαμηγός “A”, η οποία μοιάζει με “Stealth”. Και τα δύο σκάφη ανήκουν στον Melnichenko και δημιουργήθηκαν από τον φημισμένο σχεδιαστή Philippe Starck.

Δείτε παρακάτω τα εντυπωσιακά βίντεο από τα εντυπωσιακά σκάφη “A”

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here