Αρχική Δημοφιλή Άρθρα Κινητοποιήσεις των Σπουδαστών στην Α.Ε.Ν Μακεδονίας

Κινητοποιήσεις των Σπουδαστών στην Α.Ε.Ν Μακεδονίας

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας πάνω από 200 σπουδαστές Μηχανικοί και Πλοίαρχοι σε κλίμα ενθουσιασμού και αγωνιστικής ανάτασης, υλοποιώντας την απόφαση του Δ.Σ. πραγματοποίησαν αποχή από τα μαθήματα τους και συγκεντρωθήκαν στο προαύλιο των σχολών , διεκδικώντας δωρεάν σίτιση καθώς και την έκδοση κάρτας πάσο. Η πραγματοποίηση της αποχής έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που γίνετε μια τέτοια συντονισμένη κίνηση.

Η άθλια οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και κατ επέκταση η επιρροή της στους σπουδαστές, έχει φτάσει στο απροχώρητο, καθώς πέρα από την έλλειψη βασικών δομών σπουδαστικής μέριμνας σε στέγαση, σίτιση, μεταφορά, θέρμανση και αναλώσιμα, οι καθαρές μηνιαίες αποδοχές που λαμβάνουν οι δόκιμοι κατά τα 2 εκπαιδευτικά  ταξίδια έχουν υποστεί μειώσεις – περίπου 50% – τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις σπουδές τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην κορυφή του πανό αναγραφόταν το σύνθημα     « ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΠΡΟΠΕΛΑ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ » δηλώνοντας έτσι με τον πλέον εμφατικό τρόπο την διάθεσή των σπουδαστών να συνεχίσουν τον δίκαιο αγώνα με οποιοδήποτε μέσο για την υλοποίηση των αιτημάτων τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με απόφαση του Δ.Σ. οι σπουδαστές προσχωρήσαν σε συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here