Αρχική Δημοφιλή Άρθρα Καβάλα: Έργα βελτίωσης του λιμένα για την υποδοχή μεγάλων κρουαζιερόπλοιων

Καβάλα: Έργα βελτίωσης του λιμένα για την υποδοχή μεγάλων κρουαζιερόπλοιων

του Μηνά Τσαμόπουλου

Εγκρίθηκε η υλοποίηση των Στρατηγικών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Καβάλα, με την χρηματοδότηση των δράσεων από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης 2014-2020, προϋπολογισμού 8.599.657,51 ευρώ.

Το έργο στην Καβάλα αφορά την βελτίωση και συμπλήρωση των υποδομών στον προσήνεμο μόλο του Κεντρικού Λιμένα Καβάλας «Απόστολος Παύλος» η οποία είναι αναγκαία μετά την ολοκλήρωση των έργων θωράκισης και επέκτασης του , ώστε να αναβαθμιστεί τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά.

«Στόχος είναι η ανάπτυξη και η βελτίωση των λιμενικών υπηρεσιών με επέκταση των δικτύων ηλεκτροφωτισμού καθώς και επιστρώσεις των κρηπιδωμάτων που έχουν εκτεταμένες φθορές. Επίσης περιλαμβάνει την προμήθεια σύγχρονων προσκρουστήρων για την ασφαλή πρόσδεση των πλοίων» επισημαίνεται σε ανακοίνωση τα του Οργανισμού.

Προστίθεται ακόμη ότι «με την υλοποίηση του παραπάνω έργου ο Κεντρικός Λιμένας Καβάλας «Απόστολος Παύλος», θα αποκτήσει την δυνατότητα εξυπηρέτησης, μεγαλύτερων κρουαζιεροπλοίων έως και 370 μέτρων, πλέον της ακτοπλοϊκής και λοιπής κίνησης του Λιμένα».

Στο εταιρικό σχήμα του Σ.Β.Α.Α. του Δήμου Καβάλας συμμετέχει ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας με την υλοποίηση του έργου «Επέκταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού και τροφοδοσίας ελλιμενισμένων σκαφών –επιστρώσεις στον προσήνεμο μόλο του Κεντρικού Λιμένα Καβάλας», προϋπολογισμού 1.550.000 ευρώ.

Πηγή: http://www.newmoney.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here