Αρχική Ναυτιλία Νέοι Kανονισμοί για την Eγκατάλειψη Πληρωμάτων Τέθηκαν σε Ισχύ

Νέοι Kανονισμοί για την Eγκατάλειψη Πληρωμάτων Τέθηκαν σε Ισχύ

Σύμφωνα με τη διεθνή σύμβαση MLC (Maritime Labour Convention) του 2006, οι πλοιοκτήτες οφείλουν να έχουν ασφαλιστική κάλυψη για να βοηθήσουν όσους ναυτικούς εγκαταλείπονται από τη ναυτιλιακή εταιρεία.

Συγκεκριμένα, όσα πλοία φέρουν σημαία κράτους που έχει επικυρώσει τη σύμβαση MLC πρέπει να έχουν το πιστοποιητικό ασφάλισης στα αγγλικά. Η ασφάλιση αυτή θα καλύπτει πρωτίστως απλήρωτους μισθούς τουλάχιστον τεσσάρων μηνών και επιπλέον έξοδα επαναπατρισμού των ναυτικών, σίτισης, ένδυσης, διαμονής, ιατρικής περίθαλψης κ.ά.

Η ασφάλιση αυτή θα έχει ισχύ από τη στιγμή της εγκατάλειψης των ναυτικών μέχρι αυτοί να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Τα P&I Clubs αναμένετα να δημιουργήσουν κέντρα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης που θα λειτουργουν σε 24ωρη βάση παρέχοντας οποιαδήποτε διευκρίνιση χρειαστεί κάποιος. Ο πρόεδρος του ITF (International Transport Workers’ Federation) Paddy Crumlin ανακοίνωσε, πως θα τεθούν σε ισχύ οι μηχανισμοί για να αντιμετωπιστεί και να κατοχυρωθεί με νόμο το ζήτημα της εγκατάλειψης πληρωμάτων. Με τη σειρά της, η γενική γραμματεία του ITF σχολίασε πως τα νέα μέτρα θα ενισχύσουν και θα επεκτείνουν περαιτέρω το ρόλο της σύμβασης MLC για την προστασία των ναυτικών.

ΠΗΓΗ: http://www.naftikachronika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here