Αρχική Ναυτική Εκπαίδευση “Kαλοτάξιδο” το Ιδιωτικό ναυτικό Λύκειο

“Kαλοτάξιδο” το Ιδιωτικό ναυτικό Λύκειο

«Καλοτάξιδο», ευχήθηκαν στο πρώτο ιδιωτικό Λύκειο ναυτικής Κατεύθυνσης στην Ελλάδα, οι ομιλητές αλλά και πλήθος κόσμου που γέμισε τον αίθριο χώρο του ιδρύματος «Μαρία Τσάκος», το απόγευμα της Τρίτης , στην επίσημη παρουσίαση των «Τσάκος Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Ναυτικής Κατεύθυνσης».

Με θερμά λόγια τόσο η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευτυχία Βλυσίδου όσο και οι διοικητές των ΑΕΝ Μηχανικών και Πλοιάρχων Μαρία Κάτσαρη και Παντελής Βατούσης αντίστοιχα, καλωσόρισαν στον χώρο της εκπαίδευσης το νέο Λύκειο τονίζοντας ότι αυτό δίνει ώθηση  στην ναυτική εκπαίδευση ενώ χαρακτηριστική ήταν η φράση  του διοικητή της ΑΕΝ Πλοιάρχων Οινουσσών, που ανέφερε  ότι «όπως η θάλασσα είναι απέραντη και τους χωρά όλους  το ίδιο συμβαίνει και με την ναυτική εκπαίδευση».

Συγκινημένος ο καπ. Παναγιώτης Τσάκος, ευχαρίστησε όλους για τα θερμά λόγια και την παρουσία τους ενώ αναφερόμενος στην τεχνολογία και τεχνογνωσία που έχει μπει στην ναυτική εκπαίδευση και ζωή, τόνισε ότι τίποτα από όλα αυτά δεν αντικαθιστά την ναυτοσύνη που έχει  ο Έλληνα ς ναυτικός  και πάνω σε αυτή στηρίζεται τόσο η αξιοπιστία των Ελλήνων ναυτικών όσο και η ικανότητα τους.

Στην παρουσίαση παράστησαν  , οι Πρέσβεις της Βραζιλίας και της Ιαπωνίας, ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος Χίου, η  Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα,  εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, πολιτικές και δικαστικές αρχές καθώς  και αρκετοί  εκπαιδευτικοί.

Πηγη: www.alitheia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here