Αρχική Ναυτιλία INMARSAT : Ιστορικό του Inmarsat

INMARSAT : Ιστορικό του Inmarsat

INMARSAT

INMARSAT: ήταν ο πρώτος παγκόσμιος χειριστής τηλεπικοινωνιών κινητού δορυφόρου στον κόσμο και είναι ακόμα ο μόνος που μπορεί να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών της επίκαιρης επικοινωνίας στους χρήστες ναυτιλίας, κινητής στη στεριά, αεροναυπηγίας καθώς και σε άλλους χρήστες.


Διαμορφωμένος

ως ένας επικεντρωμένος-στη-ναυτιλία εσωκυβερνητικός οργανισμός για πάνω από 20 χρόνια, ο Inmarsat ήταν μια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης από το 1999, υπηρετώντας ένα ευρύ φάσμα της αγοράς. Ξεκίνησε με μια βάση χρηστών 900 πλοίων στις αρχές του 80’. Τώρα υποστηρίζει συνδέσεις ταχυτήτων της τάξης των 64 kbit/s για επικοινωνία τηλεφωνίας, fax καθώς και πληροφοριών σε πάνω από 250,000 πλοία, οχήματα και κινητά τερματικά. Ο αριθμός αυτός ανεβαίνει σε πολλές χιλιάδες το μήνα.

Η Inmarsat Ltd. είναι μία θυγατρική της Inmarsat Ventures Ltd. Χειρίζεται μια συστάδα γεωστατικών δορυφόρων σχεδιασμένους για την επέκταση της τηλεφωνίας,fax και πληροφοριών σε όλο τον κόσμο. Η συστάδα περιλαμβάνει πέντε δορυφόρους τρίτης γενιάς τροφοδοτούμενους από τέσσερα παλιότερα διαστημικά σκάφη.
Οι δορυφόροι ελέγχονται από τα κεντρικά της Inmarsat στο Λονδίνο, τα οποία στεγάζουν επίσης την Inmarsat Ventures,καθώς επίσης και τη μικρή IGO η οποία δημιουργήθηκε για την επίβλεψη των κοινωφελών καθηκόντων της εταιρείας προς την ναυτιλιακή κοινότητα(Global Maritime Distress and Safety System) και την αεροπλοΐα(air traffic control communications).Η Inmarsat Έχει και τοπικά γραφεία στο Ντουμπάι, στη Σιγκαπούρη και στην Ινδία.

Το σημερινό σύστημα

χρησιμοποιείται από ανεξάρτητους παρόχους υπηρεσιών για να προσφέρει μια γκάμα από τηλεπικοινωνία φωνής και πολυμέσων. Στους χρήστες συμπεριλαμβάνονται ιδιοκτήτες πλοίων και διευθυντές, δημοσιογράφοι και αναμεταδότες, χειριστές πτήσεων μεταφοράς από ξηρά, αερογραμμές, επιβάτες αεροπορίας και χειριστές εναέριας κίνησης, κυβερνητικούς υπάλληλους, εθνικά πρακτορεία επείγουσας βοήθειας και πολιτικής άμυνας, και ειρηνευτικές δυνάμεις.
Η στρατηγική της επιχείρησης στοχεύει στο να διεκδικήσει ένα εύρος νέων δυνατοτήτων σύγκλισης τεχνολογίας πληροφοριών, τηλεπικοινωνίας και κινητικότητας ενώ ταυτόχρονα να υπηρετεί την παραδοσιακή ναυτιλία, αεροναυπηγία, κίνηση στη στεριά και απομακρυσμένες αγορές.
Θεμέλιος λίθος της στρατηγικής είναι το νέο δορυφορικό σύστημα l-4,το οποίο από το 2005 θα υποστηρίζει το Παγκόσμιο Εναέριο Δίκτυο Ευρέως Φάσματος (B-GAN)–κινητή επικοινωνία δεδομένων με ταχύτητες έως 432kbit/s για πρόσβαση στο διαδίκτυο, πολυμέσα κινητής και πολλές άλλες εξειδικευμένες εφαρμογές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here