Αρχική Ναυτιλία Ιράν – Ο Νέος Παίκτης στη Ναυτιλιακή Βιομηχανία

Ιράν – Ο Νέος Παίκτης στη Ναυτιλιακή Βιομηχανία

Ιράν

Ιράν Από τα μέσα Ιανουαρίου όπου έγιναν οι πρώτες ανακοινώσεις για την άρση των περιοριστικών μέτρων από την Διεθνή Κοινότητα προς το Ιράν (IRAN) έχουν περάσει 3 μήνες. Το αντίκτυπο αυτών των αποφάσεων στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία έχει αρχίσει να φαίνεται.

Συγκεκριμένα, ο Ali Akbar Safaei,

Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ιρανικής Εταιρίας Πετρελαιοφόρων (NITC) δήλωσε ότι το Ιράν θα επενδύσει 2,5 δις $ για τον εκσυγχρονισμό του στόλου των πετρελαιοφόρων της.

Το Ιράν έχει δραστηριοποιηθεί το τελευταίο διάστημα στην επιδίωξη νέων εμπορικών επιχειρηματικών σχεδίων. Με πιο πρόσφατη την διαβούλευση για δικαίωμα ελλιμενισμού στο λιμάνι του Αμβούργου από την Ναυτιλιακή Εταιρία της Ισλαμικής Δημοκρατίας (IRISL). Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για το άνοιγμα των εμπορικών φραγμών μεταξύ της Ανατολής και της Δύσης. Η IRISL ανακοίνωσε επίσης ότι την επαναλειτουργία τακτικών δρομολογίων της γραμμής μεταξύ της Βόρειας Ευρώπης και τον Περσικό Κόλπο.

Η IRISL βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες με τη Hyundai Heavy Industries (HHI) να αγοράσει τρία πλοία άνω των 14.000 TEU. Η απόφαση της IRISL να κάνει αυτή την παραγγελία έρχεται έπειτα από προηγούμενη ανακοίνωση της. Ότι σχεδιάζει να αποκτήσει πλοία μεταφορικής ικανότητας πάνω από 575.000 ως το 2020.

139212101150428832236044

Η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών έρχεται σε μια στιγμή που η ναυπηγική βιομηχανία είναι σε μια κατάσταση τεράστιας ζημιάς. Ως αποτέλεσμα της ύφεσης της παγκόσμιας ζήτησης, η οποία έχει επίσης αλυσιδωτές επιπτώσεις στην αγορά των κοντέινερ.

Οι εξελίξεις αυτές είναι αντιπροσωπευτικές των επιπτώσεων από την άρση των κυρώσεων στο Ιράκ που έλαβαν χώρα τους τελευταίους μήνες. Οι κυρώσεις αυτές επιβλήθηκαν σαν απάντηση από τις ΗΠΑ στην υποστήριξη της τρομοκρατίας από το καθεστώς του Ιράν στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Η άρση αυτή επιτρέπει στις επιχειρήσεις και σε όλους τους πολίτες εκτός των ΗΠΑ να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες με την ιρανική κυβέρνηση.

Τώρα που οι κυρώσεις έχουν αρθεί, επιτρέπεται στο Ιράν να δημιουργήσει και να ενισχύσει εμπορικούς δεσμούς με δυτικές χώρες και να συνεχίσει να αναπτύσσεται ως οικονομική δύναμη συνεργαζόμενο με άλλες χώρες χωρίς πλέον περιορισμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here