Αρχική Ναυτιλιακά νέα Η Shell «κοιτάζει» προς την Ενέργεια από Υδρογόνο

Η Shell «κοιτάζει» προς την Ενέργεια από Υδρογόνο

Η αγγλο – ολλανδική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Royal Dutch Shell έχει ενταχθεί σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα που σχετίζεται με την ανάπτυξη της αλυσίδας εφοδιασμού ενέργειας από υδρογόνο,

η εταιρεία επιβεβαίωσε στη World Maritime News αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι είχε ενώσει τις προσπάθειές της με την ιαπωνική Kawasaki Heavy Industries στο έργο αυτό.

«Η Shell συμμετέχει σε μια κοινοπραξία Τεχνικής Έρευνας και πιλοτικής επίδειξης για την ανάπτυξη της αλυσίδας εφοδιασμού ενέργειας από υδρογόνο (HySTRA). Η κοινοπραξία HySTRA ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2016 “, δήλωσε η Shell στην ανακοίνωση της.

Έχοντας μια συμφωνία να αρχίσουν να εργάζονται από κοινού για το έργο, οι δύο εταιρείες δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να παράγουν υδρογόνο από χαμηλής ποιότητας λιγνίτη στην Αυστραλία με χαμηλό κόστος και στη συνέχεια να μεταφέρουν υγροποιημένο το υδρογόνο σε ειδικά πλοία, αναφέρθηκε από τον Nikkei.

Σύμφωνα με αναφορές, στο έργο θα υπάρξει συνεισφορά από το τμήμα ανάπτυξης ηλεκτρικής ενέργειας. Στο πλαίσιο του έργου, η Kawasaki θα παρέχει πλοία μεταφοράς και δεξαμενές αποθήκευσης, καθώς επίσης θα συμβάλει σε εγκαταστάσεις δεξαμενών φόρτωσης υδρογόνου σε οχήματα μεταφοράς, ενώ το τμήμα ανάπτυξης ηλεκτρικής ενέργειας θα διαχειριστεί τις εγκαταστάσεις παραγωγής.

Μια πιλοτική λειτουργία φέρεται να έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2020, με στόχο ετήσιες εισαγωγές υδρογόνου από 660.000 τόνους το 2030.

ΠΗΓΗ : http://worldmaritimenews.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here