Αρχική Ναυτιλιακά νέα Κίνα παραμένει η μεγαλύτερη πηγή εισαγωγών στην Ευρώπη

Κίνα παραμένει η μεγαλύτερη πηγή εισαγωγών στην Ευρώπη

Κίνα

Κίνα έχει εξασφαλίσει τη θέση της ως η μεγαλύτερη πηγή εισαγωγών των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και το μερίδιό της σε όλες τις εισαγωγές από τον εξωτερικό κόσμο έφτασε το 20 τοις εκατό το 2015.


Για το επιπλέον εμπόριο της ΕΕ

η κύρια χώρα προέλευσης των προϊόντων που εισάγονται στην ΕΕ το 2015 ήταν η Κίνα, ακολουθούμενη από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία, σύμφωνα με την Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ. Συνολικά το μεταφερθέν εμπόριο μεταξύ της Κίνας και της ΕΕ ξεπέρασε σε αξία τα € 521 δισεκατομμύρια δολάρια το 2015 και το μερίδιο της Κίνας του συνολικού εμπορίου της στην ΕΕ σε αγαθά έχει διπλασιαστεί από το 2002, σημειώνοντας αύξηση από 7 τοις εκατό έως 15 τοις εκατό, σύμφωνα με την Eurostat.
Τα στατιστικά σύμφωνα με την κεντρική λαϊκή κυβέρνηση δημοκρατίας της Κίνας δείχνουν ότι πλέον η ΕΕ έχει γίνει ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Κίνας, όπου οι οικονομικές συναλλαγές μεταξύ των δύο ξεπερνούν πλέον το 1 δις ευρώ την ημέρα. Αποδεικνύεται ότι η Κίνα και οι ΗΠΑ είναι οι πλέον κορυφαίοι συνεργάτες του διεθνούς μπλοκ στο εμπόριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here