Αρχική Ναυτιλία Εμπόδιο στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού το ν/σ Κουρουμπλή

Εμπόδιο στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού το ν/σ Κουρουμπλή

Την αντίθεσή τους στις αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο του ΥΝΑ, Π. Κουρουμπλή όσον αφορά στα θέματα του θαλάσσιου τουρισμού εξέφρασαν οι φορείς του κλάδου.

Ειδικότερα σε συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ), ως και εκπρόσωπο του Ναυτικού Επιμελητηρίου (ΝΕΕ) και του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος (Σ.Ι.Τ.Ε.Σ.Α.Π), κατέληκαν στο κοινό συμπέρασμα ότι ο εν λόγω σχέδιο, μεταξύ άλλων, στην ουσία τροποποιεί ή καταργεί βασικά άρθρα του ν.4256/14, ο οποίος ψηφίστηκε μετά από επίμονη και μακροχρόνια προσπάθεια των αρμόδιων φορέων του θαλάσσιου τουρισμού.

«Η εφαρμογή των νέων άρθρων θα έχει, μεταξύ άλλων, ως άμεσο αποτέλεσμα την αύξηση της γραφειοκρατίας, την παράλογη αύξηση του τέλους πλόων, ως και την επιβολή νέων παραβόλων για την ανανέωση των επαγγελματικών αδειών, πράγμα που κυριολεκτικά βάζει ταφόπλακα στη δημιουργία του ηλεκτρονικού μητρώου σκαφών» και προσέθεσαν:

«Είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη, το Υπουργείο να λάβει σοβαρά υπόψη ότι, οι επιχειρήσεις του θαλάσσιου τουρισμού δε μπορούν πλέον να είναι ανταγωνιστικές στην παγκόσμια αγορά. Η εφαρμογή του σχεδίου νόμου θα πλήξει την άνθιση του κλάδου, θα υπάρξει φυγή των σκαφών από το ελληνικό νηολόγιο, με ταυτόχρονη απώλεια πολλών θέσεων εργασίας και έξοδο ενός μεγάλου αριθμού επαγγελματιών, που ασχολούνται στο χώρο των σκαφών αναψυχής (yachting), αλλά και συναφών επαγγελμάτων από τον κλάδο.

Οι επαγγελματίες του θαλάσσιου τουρισμού σέβονται και υπηρετούν με αγάπη τον κλάδο τους και ξέρουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Για το λόγο αυτό, ζητούμε από το αρμόδιο Υπουργείο να αποσύρει άμεσα το σχετικό νομοσχέδιο, που αναπόφευκτα θα σταθεί εμπόδιο στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού».

Πηγή: http://www.newmoney.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here