Αρχική Δημοφιλή Άρθρα Εκσυγχρονισμός σωστικών…Προλαβαίνω άραγε;

Εκσυγχρονισμός σωστικών…Προλαβαίνω άραγε;

Εκσυγχρονισμός σωστικών

Εκσυγχρονισμός σωστικών Στα πλαίσια της προσπάθειας μας για έγκυρη και ουσιαστική ενημέρωση, ήρθαμε σε επαφή με την Γραμματεία της Σχολής Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων Νέας Μηχανιώνας όσον αφορά το μείζον θέμα της απόκτησης του νέου εκσυγχρονισμένου πιστοποιητικού σωστικών και πυροσβεστικών μέσων. Καθώς, σύμφωνα με τη νέα Δ.Σ. Manila 2010 θα πρέπει κάθε πέντε χρόνια το πιστοποιητικό να ανανεώνεται. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παλιά πιστοποιητικά θα ισχύουν μέχρι 31/12/2016.
Συγκεκριμένα μας ενημέρωσαν:

Εκσυγχρονισμός σωστικών

  • Όσον αφορά εάν θα δοθεί παράταση για τον εκσυγχρονισμό, αυτό μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά ΜΟΝΟ όταν υπάρξει επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου, προφανώς κοντά στην ημερομηνία λήξης και αφού εξαντληθούν όλα τα σενάρια για την επίτευξη εκσυγχρονισμού όλου του μητρώου ναυτικών.
  • Υπάρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ προσέλευση για τον εκσυγχρονισμό πιστοποιητικών. Τηλεφωνικά εξυπηρετούνται και ενημερώνονται καθημερινά περί τα 50 και άνω άτομα. Από κοντά εξυπηρετούνται ΑΜΕΣΑ οι σπουδαστές της εκάστοτε χρονικής περιόδου. Δηλαδή περί τα 100-180 άτομα την εβδομάδα.
  • Συχνά καθίσταται ανάγκη για την δημιουργία επιπλέον τμημάτων αλλά αυτό είναι σε πλήρη συνάρτηση με τις διαθέσιμες ώρες διδασκαλίας των καθηγητών. Η σχολή σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα παρέχει τον υψηλότερο δυνατό αριθμό σχολείων. Σας υπενθυμίζουμε ότι ταυτόχρονα εξυπηρετούνται και οι άλλοι κύκλοι ΣΩΣΤΙΚΩΝ και ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ (βασικός και προχωρημένος κύκλος), όπως επίσης και σπουδαστές ακαδημιών όλων των εξαμήνων. Παρόλα αυτά, διαπιστώνεται ότι προστίθενται συνεχώς νέα τμήματα, όποτε υπάρχει η δυνατότητα.

Πρωσοπικό

  • Η έλλειψη προσωπικού είναι γενικό φαινόμενο, αλλά αν αναλογιστεί κάποιος ότι η προσέλευση σπουδαστών έχει υπερδιπλασιαστεί, η κατάσταση δεν είναι εύκολη. Επίσης, η ΡΟΗ της προσέλευσης δεν θα μειωθεί, αφού πλέον τα πιστοποιητικά χρειάζονται εκσυγχρονισμό κάθε 5ετία.
  • Βάσει νομοθεσίας όσοι δεν προλάβουν να παρακολουθήσουν τον εκσυγχρονισμό είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν τους κύκλους από την αρχή.
  • Οι απαιτήσεις των ναυτικών είναι να βρουν διαθέσιμες ημερομηνίες το συντομότερο δυνατό ή την ημερομηνία που τους βολεύει σύμφωνα με τις λοιπές υποχρεώσεις τους και η ΑΜΕΣΗ παράδοση των νέων πιστοποιητικών, ώστε να είναι διαθέσιμοι στην εταιρεία τους ανά πάσα στιγμή.
  • Τα σχολεία σωστικών λειτουργούν μέχρι τις 20/7 και ανοίγουν πάλι στις 1/9. Καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού θα υπάρχει τηλεφωνική υποστήριξη για τυχόν πληροφορίες που χρειαστούν οι ενδιαφερόμενοι.
  • Υπάρχει διαδικτυακή πύλη που αναγράφονται τα στοιχεία της σχολής και τα στοιχεία επικοινωνίας: https://sites.google.com/site/dsspmmakedonias/

Τέλος, μας επισήμαναν ευγενικά ότι από την πλευρά τους γνωρίζουν και κατανοούν την πίεση που βιώνουν οι ναυτικοί και μας διαβεβαίωσαν ότι δουλεύουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι άμεσα. . Είναι απαραίτητη η υπομονή και η θετική διάθεση για να αντιμετωπίσουμε και να προλάβουμε ΜΑΖΙ …… τον εκσυγχρονισμό!

Η ομάδα
LogBook.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here