Αρχική Δημοφιλή Άρθρα Έξι δεξαμενόπλοια της Toisa αγοράστηκαν από τον Διαμαντή Διαμαντίδη

Έξι δεξαμενόπλοια της Toisa αγοράστηκαν από τον Διαμαντή Διαμαντίδη

Έξι νεότευκτα δεξαμενόπλοια από την εταιρεία Toisa του Γρηγόρη Kαλλιμανόπουλου που κατέθεσε αίτηση πτώχευσης σύμφωνα με πληροφορίες αγοράστηκαν από την Delta Tankers του Διαμαντή Διαμαντίδη. 

Πρόκειται για τρία τάνκερ τύπου suezmaxes τα χωρητικότητας 157,000-dwt United Oceans και United Paragon τα οποία θα παραδοθούν μέσα στο 2018 και το πλοίο Pericles GC με παράδοση το 2019.

Τα άλλα δύο πλοία τύπου aframax είναι τα χωρητικότητας 115,000-dwt United Mariner και United Nomad με παράδοση εντός του 2018 και το έκτο είναι το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου Nikos Kazantzakis χωρητικότητας 115,000-dwt με παράδοση και αυτό στο 2018.

Τα έξι δεξαμενόπλοια βρίσκονται υπό κατασκευή στα ναυπηγεία της Cosco.

Η ναυτιλιακή Toisa είχε καταθέσει το 2017 αίτημα υπαγωγής στις διατάξεις του Chapter 11 (Κεφάλαιο 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα) για προστασία από τους πιστωτές της. Η εταιρεία που ιδρύθηκε το 1982 στην Μεγάλη Βρετανία κατέχει και λειτουργεί δεξαμενόπλοια μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου. Οι δραστηριότητές της εκτείνονται στη Β. Θάλασσα, την Βραζιλία, την Νοτιοανατολική Ασία, την Δ. Αφρική, την Μεσόγειο και το Μεξικό.

Πηγή: www.efoplistesnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here